19 Eylül Gaziler Günü çeşitli programlarla kutlandı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:41

19 Eylül Gaziler Günü çeşitli programlarla kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü çeşitli programlarla kutlandı
Son Güncelleme :

21 Eylül 2021 - 11:14

161 views

19 Eylül Gaziler Günü çeşitli programlarla kutlandı. Bu kapsamda ilk olarak Yavuz Selim Meydanında Vali Mustafa Masatlı’nın katılımıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende ayrıca Gazilerimiz, Garnizon Komu-tanı Tuğg. M. Fatih Ören, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve protokol üyeleri yer aldı. Saygı duruşunda bulu-nulması ve İstiklal Marşımızın okun-masıyla başlayan törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Amasya Şubesi Başkanı Ahmet Ün-verdi, Gazilik unvanının Türk Milleti için önemi ve değerinden bahsederken, Vali Mustafa Masatlı ise tüm Gazilerimizin onur günlerini kutladı.
Yavuz Selim Meydanındaki törenin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Amasya Şubesini ziyaret eden Vali Mustafa Masatlı burada şunları ifade etti: “Bugüne kadar bu toprak-larda kanıyla ve canıyla, yapmış olduk-ları hizmetler ile bize bu toprakları vatan yapan Şehitlerimizi ve Gazi-lerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan Gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.
Gazilerimiz bizlerin baş tacıdır. Dinimiz ve örfümüzde Şehitlik ve Gazilik kutsanmış önemli bir makam-dır. Çocuklarımız askere giderken ya Şehit ya da Gazi ol anlayışıyla gön-derilirler. Değerli Gazilerimiz, sizler insanlarımızın bu topraklarda yaşama-sına çok ciddi katkı sunan ve her şeyi göze almış büyüklerimizsiniz.atlarıyla 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaya başladı. Böylece her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutluyoruz.
Sizler var oldukça bu coğrafyada ilelebet yaşamaya devam edeceğiz. Atalarımız coğrafyaya yerleşerek buraya Anadolu dediler. Peygamber Efendimizin hadisine mazhar olup, İstanbul’u fetheden yine atalarımız oldu. Tarihte çok büyük kahraman-lıklar gösteren bu Millet Çanakkale’de farklı bir kahramanlık destanı, tüm emperyalist güçlere de Kurtuluş Savaşında bir destan ya-zarak bu toprakların ilelebet bizim topraklarımız olduğunu bir kez daha dünyaya göstermiş oldular.
Bizler hatıralarımıza sahip çıka-cağız ve onları hiç unutmayacağız. Daha çok çalışıp güçleneceğiz. Bu topraklar ve mazlum insanlar olmak üzere tüm insanlığı Dünyanın en güvenli, müreffeh insanları haline getirmeye çalışacağız. Çok üretip çalışmaya devam edeceğiz. Hep beraber Millet olarak tek vücut olup, tüm engelleri aşacağız. Bende bu vesileyle tüm Gazilerimizin günle-rini kutluyorum, ebediyete göç etmiş merhum Gazilerimize ise Allah’tan rahmet diliyorum.”
Daha sonra Tugay Komutanlığında gerçekleştirilen kahvaltı programında Vali Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı hanımefendi, Gazilerimiz ve aile-leriyle bir araya geldi. Burada birer konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Garnizon Komutanı Tuğg. M. Fatih Ören, Gazilerimize güzel Ülkemiz için yaptıkları fedakârlıklardan ötürü minnet ve şükran borcumuzun oldu-ğunu ifade ederek, tüm gazilerimizin Gaziler Gününü kutladılar.
Vali Mustafa Masatlı ise konuşmasında şunları kaydetti: “Bu topraklar kolay alınmadı. Sultan Alparslan’dan bugüne kadar 1453 İstanbul’un fethi, Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşında atalarımız gücünü tüm Dünyaya gösterdi. Bırakın bu coğrafyayı dünyanın öbür coğrafyalarına, hatta Kore’ye kadar asker gönderdik ve oradaki insan-ların canını ve malını korumak için canlarını feda ettik. Kore Gazileri-miz ve Şehitlerimiz, Kıbrıs Gazileri-miz ve Şehitlerimiz, yıllardır sürdür-müş olduğumuz terörle mücadele-mizde canlarını veren, Gazi olan ve bu vatan için her şeyini feda eden insanlarımız, 15 Temmuz ve bugüne kadar bu topraklar için canını vermiş bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.
Bu memleketin her karış toprağı bizim için kutsaldır. Bizim dinimizde hem Şehitliğin, hem de Gaziliğin kendine göre güzel anlamı vardır. Anneler çocuklarına kınalı kuzu ola-rak bakarlar. Çocuklarını kınalayıp, asker ocağına gönderirler. Asker ocağında onların tek düşüncesi bu vatanın her karış toprağı için canını feda etmektir.
Gazilerimiz de vatanımız için fedakârlıklarda bulunmuş büyüklerimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla birlikte 19 Eylül Türkiye’de Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlandı. Böylece Gazi büyüklerimizle ve Gazilerimizle bir arada güzel vakit geçmiş oluyoruz. Devletimiz her zaman ve her yerde Gazilerimizin itibarlı bir şekilde yaşaması için her türlü çabayı sarf etmek ile birlikte maddi ve manevi her bakımdan da yanlarında olmaya devam edecektir.
Birliğimizi ve beraberliğimize sahip çıkarak büyük Türkiye’yi oluşturmak için hep beraber çaba göstermemiz gerekiyor. Ülkemiz her alanda ciddi mücadeleler veriyor. Türkiye güçlü olduğu sürece Dünyanın dört bir tarafında soydaşlarımız ve mazlum milletler olmak üzere herkese rahatlıkla elimizi uzatıp, sıkıntılarını çözmek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Bu nedenle birliğimizi ve dirliğimizi bozmak isteyenlere izin vermeyeceğiz.
Hep birlikte ortak hareket eder-sek, Ülkemiz güçlenerek büyümeye devam edecektir.
Atalarımız bu coğrafyada tüm gayrimüslimler dahil herkese adalet getirmek için her türlü çabayı gös-termişlerdir. Bizler de onların emanetçileri olarak bu emaneti korumaya devam edeceğiz. Bu uğur-da her şeyimizi feda etmekten çekinmeyeceğiz. Canını bu topraklar için korkmadan feda eden tüm Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ahirete intikal eden Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan Gazilerimize ise şükranlarımı sunuyor ve Gaziler Gününüzü kutluyorum.” Programın sonunda Gazilerimiz ve aileleri ile yakından ilgilenerek sohbet eden Vali Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı hanımefendi, kendilerine Ülkemiz adına yaptıkları fedakarlıklar için biz kez daha teşekkürlerini ilettiler.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.