YAŞLILARIMIZ, TOPLUMUN VE AİLENİN TEMEL DİREĞİDİRAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 16:01

YAŞLILARIMIZ, TOPLUMUN VE AİLENİN TEMEL DİREĞİDİR

YAŞLILARIMIZ, TOPLUMUN VE AİLENİN TEMEL DİREĞİDİR
Son Güncelleme :

01 Ekim 2019 - 16:32

376 views

Vali Dr. Osman Varol 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Her insan için değişik anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan ve her zaman tecrübelerinden yararlandığımız en değerli varlıklarımızdır.
Geçmişte yaşama etkin biçimde katılarak, bugünlere gelmemizde önemli rol oynayan yaşlılarımıza sahip çıkmak, kimseye muhtaç olmadan mutlu bir yaşlılık dönemi geçirmelerini sağlamak, gereksinim duyduklarında destek vermek ve yardım eli uzatmak, gelecek kuşaklara da aktarmamız gereken köklü geleneklerimizdir. Bizim geleneklerimizde yaşlılara hürmet, sevgi, hizmet vardır. Bu geleneğin sürdürülmesi hem aile bağlarımızın, hem de toplumsal dokumuzun korunması bakımından hayati bir önem taşımaktadır.
Yaşlılığı kabullenmek, hem erdem, hem de olgunluktur. İnsanlığı büyüten sevgidir. Unutmayalım ki sevgiye en çok muhtaç olanlar da yaşlılarımızdır. Bizler yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgiyle genç kuşaklara örnek olmayı başardığımız ölçüde, yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz.

Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, aileleri ile birlikte yaşama sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.