VALİMİZ DR. OSMAN VAROL’UN İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:17

VALİMİZ DR. OSMAN VAROL’UN İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

VALİMİZ DR. OSMAN VAROL’UN İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI
Son Güncelleme :

12 Mart 2018 - 10:10

313 views
Valimiz Dr. Osman Varol İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Valimiz mesajında şunları kaydetti:
“Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümünü kutlamaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif’in yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.
 “İstiklal Marşı; Milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir. Bu destansı eser aynı zamanda, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belgedir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, kadın-erkek, genç-yaşlı topyekûn milletimizin katıldığı kurtuluş destanını ölümsüzleştiren seçkin bir eserdir.
Bağımsızlık sürecinde aktif rol alan ve eşsiz dizeleriyle halkımızın hislerine tercüman olan büyük şair ve fikir adamı Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’yla kurtuluş destanını en güzel şekilde anlatmış ve genç nesillere öğütlerde bulunmuştur. Mehmet Akif, İstiklal Marşı’yla sadece Kurtuluş Savaşı’na değil, milletimizin tarihsel yolculuğuna, gönül ve ruh yüceliğine de ışık tutmuştur. “Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır.” Allah Bir Daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın diyerek, İstiklal Marşını Milletimize armağan etmiştir.
          Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 97. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u en derin minnet ve şükran duygularımla, saygıyla anıyorum.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.