VALİMİZ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ 2. YARIYIL BAŞLAMA TÖRENİNDE ÖĞRENCİLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMADI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:09

VALİMİZ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ 2. YARIYIL BAŞLAMA TÖRENİNDE ÖĞRENCİLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMADI

VALİMİZ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ 2. YARIYIL BAŞLAMA TÖRENİNDE ÖĞRENCİLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMADI
Son Güncelleme :

05 Şubat 2018 - 15:09

299 views
Valimiz Dr. Osman Varol, Fatih İlkokulunda 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılının 2. Yarıyılı başlama törenine katıldı.
Törende Valimize İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş eşlik etti.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, öğretmenler odasını ziyaret eden Valimiz, burada öğretmenlere 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Yarıyılının başlaması vesilesiyle hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, çalışmalarında başarılar diledi.
Daha sonra sınıfları ziyaret eden Valimiz, öğrencilerle yakından ilgilenip onlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Törenin yapılacağı salona geçen Valimiz burada yaptığı değerlendirmede şunları belirtti;
 “ Okul müdürümüz, kıymetli eğitimci arkadaşlarım, geleceğimizin teminatı, en değerlilerimiz öğrencilerimizin kıymetli velileri, öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Burada sizin heyecanınızı paylaştığım için mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.  Hepimizin derdi, sizler gibi çocuklarımıza iyi gelecek hazırlamak, onların daha rahat, refah içerisinde, daha düzgün bir hayat sürmelerini sağlamak. Bunun için onlara iyi işleyen bir devlet ve onun üzerinde örgütlendiği bir ülke bırakmak bizim sorumluluğumuz. Biz aslında onlara iyi bir gelecek hazırlamaya çalışırken bir yandan onları donanımlı yetiştirerek, iyi bir devletin işleyen birer parçaları olmalarını sağlamak durumundayız.
Çocuklarımızın eğitim anlamında fiziksel ihtiyaçlarını gidermek için çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Okul, derslik ve öğretmen kadrolarının tamamlanması anlamında eksiklik kalmaması için çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Artık çocuklarımız gerçekten yüksek standartta binalarda, iyi yetişmiş, genç, azimli eğitimci kadrolarından eğitim alıyorlar.
İyi insan olmak, isminin başına unvan koymak değildir sadece.
İyi insan olmak, isminin başına unvan koymak değildir sadece. Her iyi insanın, düzgün insanın hayatında kesinlikle bir öğretmenin dokunuşu vardır kesinlikle. Öğretmenlerimiz bunu başaracak, o sihirli dokunuşu yapacaklardır.
Her işin uzmanına saygı göstermek lazım.
Her işin uzmanına saygı göstermek lazım. Eğitim insandan insana olan bir süreçtir. Bu konuda başarı kriteri koymak öyle kolay değildir. Yıllarını bu işe vermiş öğretmenlerimizin yaptıklarını, onlardan daha fazla biliyormuş gibi karşılarına dikilmemek lazım. Bu her şeyi öğretmenlere bırakalım demek değil. Tabii ki de eleştirilerimizi, tavsiyelerimizi sunacağız, çocuklarımızla ilgileneceğiz.  Bu konularda hassas davranmamız, eğitimcilerimize güvenmemiz gerektiğini belirtiyorum.
Çocuklarımızın vatan, millet sevgisiyle yetişmeleri ve yeri geldiğinde bu değerlerimiz için fedakârlık yapabilecek bireyler olmaları gerekiyor.
Zor bir ülkede, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemiz her an tehdit altında. Her gün bir şehit haberi gelecek mi diye kaygılanıyoruz. Bunun için çocuklarımızın vatan, millet sevgisiyle, yetişmeleri ve yeri geldiğinde bu değerlerimiz için fedakârlık yapabilecek bireyler olmaları gerekiyor.
Bu vesileyle 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılının 2. Yarıyılının en başta öğrencilerimiz olmak üzere hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. ”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.