Amasya Gazetesi - Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 11:23

VALİ MASATLI’DAN GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

VALİ MASATLI’DAN GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Son Güncelleme :

24 Temmuz 2020 - 10:23

197 views

Amasya Valisi Mustafa Masatlı’ 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Valimiz, mesajında şunları ifade etti;
24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, basınımız için bir dönüm noktasıdır. Bu milat, her yıl 24 Temmuz’da Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.
Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.
m15 Temmuz günü de basınımız, milletimizin müşterek sesi olmuş, ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı dik duruş sergilemiş, milletimizin yanında olmuş, darbe girişiminin bertaraf edilmesinde önemli bir görev üstlenmiştir. Türk basını, bu dik duruşuyla demokrasimizin güvencesi olduğunu bir kez daha göstermiştir.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.