UYGUR KÖYÜ’NÜN ALT YAPISI SAĞLAM TEMELLERE OTURUYORAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 13:05

UYGUR KÖYÜ’NÜN ALT YAPISI SAĞLAM TEMELLERE OTURUYOR

UYGUR KÖYÜ’NÜN ALT YAPISI SAĞLAM TEMELLERE OTURUYOR
Son Güncelleme :

14 Kasım 2019 - 9:45

217 views

Amasya İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 2019 Yılı Yatırım Programı çerçevesinde, köylerimizdeki alt yapı ihtiyaçlarına yönelik fizibilite çalışmaları neticesinde, konumu itibariyle Amasya-Tokat karayolu üzerinde yer alan Uygur Köyünde alt yapı eksiklikleri giderilecektir.
2019 Yılı KÖYDES Projesi ve Özel İdare müşterek bütçesi ile yürütülen çalışmalar sonucunda, Uygur Köyünde kanalizasyon ve içmesuyu hattı boydan boya değişecek ve köyün alt yapısı uzun yıllar vatandaşlarımıza hizmet edecek şekilde dayanıklı bir hale getirilmiş olacaktır.
Bu kapsamda; Köyün ekonomik ömrünü dolduran içmesuyu şebekesi ve içmesuyu depoları onarılarak, köy içerisine çeşitli vana, tahliye, vantuz ile çeşitli tip ve ebatlarda boru kullanılarak köyün içmesuyu sorunu giderilmiş olacaktır. Alt yapı çalışmalarının diğer bir kolu olan kanalizasyon hattı ile ilgili olarak da; kanalizasyon borusu, fosseptik, baca ve kapak ile hanelere bağlantı yapılmak üzere çatal kullanılarak projenin en kısa sürede tamamlanması planlanmaktadır.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar; “Köylerimizin de şehirlerdeki gibi alt yapısının sağlam temellere dayandırılması için projelerimizi titizlik içerisinde sürdürmekteyiz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın tamamlanan bu alt yapı çalışmaları ile hem sağlıklı içmesuyu hem de kokusuz ve hijyenik kanalizasyon hatlarına kavuşması sağlanmış olacaktır.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.