“ÜRETİMİN EN BÜYÜK FAKTÖRLERİNDEN BİRİSİ ÇİFTÇİMİZDİR”Amasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 09:20

“ÜRETİMİN EN BÜYÜK FAKTÖRLERİNDEN BİRİSİ ÇİFTÇİMİZDİR”

“ÜRETİMİN EN BÜYÜK FAKTÖRLERİNDEN BİRİSİ ÇİFTÇİMİZDİR”
Son Güncelleme :

07 Kasım 2019 - 9:24

160 views

Merzifon Ziraat Odası Başkanı Erkan Aktaş ve yönetim kurulu göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları faaliyetlerle farkındalık yaratmaya devam ediyorlar.
Olağan Genel Kurul’da ilk seçim vaatlerinden birisi olan Tarım Market’i kısa sürede hizmete sokarak bir ilki gerçekleştiren Merzifon Ziraat Odası yönetimi, ardından da çiftçinin hayatını kolaylaştıracak projeleri de bir bir hayata geçirmeye devam ediyorlar.
Geçtiğimiz aylarda bölgenin ve Merzifon’un en büyük eksiklerinden birisi olarak tohum eleme ve ezme tesisi için girişimlerde bulunduklarını kamuoyuyla paylaşan Ziraat Odası Başkanı Erkan Aktaş, tesis için hazırlanan değeri yaklaşık 1 milyon TL’yi bulan projenin de OKA tarafından kabul gördüğünü açıkladı.
Ziraat Odası tarafından bugüne kadar hazırlanan ve kabul gören en yüksek bütçeli proje olan ‘Hububatın Tarlatan Üretici ve Tüketiciye Yolculuğu’ isimli proje Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nda kabul edilirken, imzaların bu hafta içerisinde atılması bekleniyor.
Merzifon çiftçisinin her zaman daha iyi, daha kaliteli hizmete layık olduğunu belirten Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Aktaş, bünyelerinde bulunan Ziraat Mühendisleri tarafından hazırlanarak Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sunulan ‘Hububatın Tarlatan Üretici ve Tüketiciye Yolculuğu’ isimli projenin kabul görmesinden dolayı da son derece mutlu olduklarını belirtti. OKA tarafından yayınlanan asil listenin başlarında yer alan projenin en kısa sürede hayata geçirileceğini ve Merzifon çiftçisinin hizmetine sunulacağını da belirten Aktaş, “Çiftçimizin sorunlarını çok iyi biliyor ve sorunlara sorun katmak yerine biran önce çözüm yollarını bulmak için gece gündüz çalışıyoruz. Tamamen kendi bünyemizde faaliyet gösteren Ziraat Mühendislerimiz tarafından hazırlanan bir milyon TL’ye yakın maliyetli büyük projemizin ilçemize, çiftçimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Tabiki bununla kalmayacağız. Hayata geçirmeyi planladığımız birçok proje bulunmakta. Bunların da alt yapı çalışmalarına devam ediyoruz. Tek düşüncemiz çiftçimizi tarlada tutmak, bunun için de onların hayatını kolaylaştırmak. Şunu da çok iyi biliyoruz ki, üretim olmadan kalkınma

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.