TÜM DÜNYANIN SAYGISINI KAZANMIŞ BİR LİDER - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:33

TÜM DÜNYANIN SAYGISINI KAZANMIŞ BİR LİDER

TÜM DÜNYANIN SAYGISINI KAZANMIŞ BİR LİDER
Son Güncelleme :

09 Kasım 2019 - 18:35

131 views

Vali Dr. Osman Varol, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkumandanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.
Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine O’nu hedeflerine yönelik anmamız gerekmektedir. Atatürk’ü anmak, diğer bir ifadeyle anlamak; O’nun daima büyük önem verdiği Türk Milletinin birliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak demektir.
Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.
Milletimizin İstiklal Mücadelesinde gösterdiği azim ve cesaret dünyanın mazlum milletlerine esin kaynağı olmuştur. Büyük bedeller ödenerek kurulan ve onun en büyük eserim dediği Cumhuriyet’in kazanım ve değerlerine sahip çıkmak, onu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve sonsuza kadar yaşatmak hepimizin ortak hedefidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “ecdadını tanıdıkça kendinde daha büyük işler yapma kuvvetini bulacaktır” ifadesi doğrultusunda gençlerimize tarihimizi ve değerlerimizi iyi öğretmeli, benimsetmeli ve geleceğe hazırlamalıyız. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin de aynı şuur ve inançla, cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inanıyoruz.
Bir ülkenin onurunu ve bağımsızlığını koruyarak nasıl değişebileceğini ve nasıl çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline gelebileceğini tarih yazarak değil, yaparak gösteren ve bu şekilde diğer milletlere örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, canlarını ülkemiz için feda eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz…

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.