ŞEKER FABRİKASI 82 BİN TON ŞEKER ÜRETTİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 18:28

ŞEKER FABRİKASI 82 BİN TON ŞEKER ÜRETTİ

ŞEKER FABRİKASI  82 BİN TON ŞEKER ÜRETTİ
Son Güncelleme :

22 Şubat 2021 - 10:33

301 views

ŞEKER FABRİKASI, 82 BİN TON ŞEKER ÜRETTİ.
Amasya Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, 67. pancar alım kampanyasını 115 gün içerisinde başarı ile tamamladıklarını söyledi.
Mustafa Saatcı, yaptığı açıklamasında 67. kampanya döneminde iç ve dış saha olmak üzere toplam 105 bin dekar alanda 4 bin 742 sayıda pancar ekicisi ile sözleşme yapıldığını kaydetti.
Çiftçilere bedeli ödenecek Şeker Pancarı miktarının 630 bin 215 Ton olduğunu belirten Mustafa Saatcı, “630 bin 215 Ton pancardan 82 bin Ton kristal toz şeker, 32.500 Ton Melas, 180 bin Ton Yaş Pancar küspesi ve 8 bin Ton Pancar Ucu elde edilmiştir.” Dedi.
Pancarını bu zor şartlar altında fabrikaya kadar teslim eden tüm çiftçiler ile bu alın terini beyaz şekere dönüştüren fabrika yönetimi ve tüm çalışanlarına teşekkür eden Mustafa Saatcı, şöyle konuştu: “Değerli Pancar Ekicisi çiftçilerimiz 2020/2021 pancar kampanyası, bedeli ödenecek pancar bedeli nakliyesi dahil 287 Milyon TL olup çiftçilerimize bugüne kadar 190 Milyon TL ayni ve nakdi ödeme gerçekleştirilmiştir. Kalan pancar bedeli ise 97 milyon TL’dir. Kalan pancar bedelleri söz verdiğimiz üzere 24.02.2021 tarihinde tüm bölgelerimizde aynı zamanda çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır. Mevla pancar bedellerinin tüm çiftçilerimize güle güle yemeyi ve hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin. Hep var olasın pancar çiftçilerimiz, hep payidar kalasın Amasya Şeker Fabrikamız. Yüce Mevla sizlere yerin bitirdiğinden, göğün indirdiğinden bol bol nasip etsin inşallah.” İfadelerini kullandı.
Gelecek dönem pancar alım taahhüt işlerinin tüm bölgelerde kesintisiz devam ettiğini de belirten Mustafa Saatcı, “Gelecek dönemde %60 peşin ödenen pancar bedellerinin %80 olarak güncellendiğini, %80’lik ödemelerin pancar tesellümlerinizi müteakip peşin ödeneceğini tekrar belirtmek istiyoruz. Bu bağlamda değerli çiftçilerimizi pancar ekimi konusunda yağan yağışlarla birlikte taahhüde yazılmak üzere bölgelerimize beklediğimizi ifade etmek isteriz.” Diye konuştu.
Mustafa Saatcı, “Bu vesile ile dağıtılacak pancar bedellerinin yöremize ve çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyor, bu süreçte bizleri her konuda destekleyen tüm kişi ve kurumlara en kalbi şükranlarımız sunuyor, içerisinde bulunduğumuz mübarek üç ayların yöremize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Sizlerin desteği, bizlerin gayreti Allah’ında yardımıyla nice pancar kampanyalarında buluşmak dileğiyle Allah’a emanet olunuz. Saygılarımla.” Dedi

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.