OKUL SÜTÜ PROGRAMI BAŞLIYOR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:38

OKUL SÜTÜ PROGRAMI BAŞLIYOR

OKUL SÜTÜ PROGRAMI BAŞLIYOR
Son Güncelleme :

05 Şubat 2018 - 15:07

311 views
Geleceğin yetişkinleri olacak anasınıfı ve ilkokul çağındaki öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla “Okul Sütü Programı”, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa olarak ülkesel ölçekte 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmaktadır. 6 yıldır başarıyla uygulanan bu program kapsamında İlimizde toplam 4 Milyon 41 Bin 546 adet süt dağıtımı gerçekleştirildi.
Programın 7’inci uygulama yılındaki okul sütü dağıtımı, 2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin başlangıç tarihi olan 5 Şubat 2018 tarihinden itibaren dönem boyunca devam edecektir. 200 ml sade, yağlı UHT içme sütü, öğrencilerimize pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde, haftada 3 gün süreyle dağıtılacaktır.
Kemik gelişiminin temel elementi kalsiyumun ana kaynağı, bileşiminde yer alan yüksek kalitede protein, yağ, laktoz, fosfor, riboflavin gibi bileşenler ile üstün besleyici değere sahip olan süt; “Besinsel olarak  ‘mükemmel gıda’ olarak nitelendirilmektedir.
Süt içme ve dengeli beslenme alışkanlığını kazandırmamız gereken yavrularımıza; sütün yararlarını anlatmak ve onları yönlendirmekle mümkün olacaktır.
Okul Sütü Programı; okul çağındaki çocuklara süt temini ile doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmak, okul çağı çocuklarının süt ve sağlık üzerine etkisi konusunda bilinçlendirmek, çocuklara sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için kalsiyum ve proteince zengin olan süt içme alışkanlığı kazandırılmasını sağlamak, süt içme olanağı sunarak sağlıklı beslenmelerine destek olmak ve sağlıklı ve hijyenik süt tüketiminin yaygınlaşmasını sağlamak için büyük önem taşır.
Okul Sütü Programı dâhilinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz görev ve sorumlulukları çerçevesinde ilimizde dağıtımı yapılan sütlerin kontrolleri yapılmakta olup; dağıtım yapılan tüm okullar İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizce ziyaret edilerek öğrencilere dağıtılan içme sütlerinin depolama şartları, ambalaj kontrolleri yapılmaktadır.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.