NAMAZDA HUŞU, SPORDA WUSHU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:52

NAMAZDA HUŞU, SPORDA WUSHU

NAMAZDA HUŞU, SPORDA WUSHU
Son Güncelleme :

21 Ağustos 2019 - 8:30

499 views

Amasya’da imamlık yapan Tahsin Buğuş, vakit namazlarının dışında ve akşamları Wushu hakemliği yapıyor.
TOKİ Cami İmam Hatibi Buğuş, hem imamlığı hem de hakemliği başarılı bir şekilde yürütüyor. Wushu Federasyonu hakemi olan Buğuş, namaz vakitlerinin dışında Amasya Kapalı Spor Salonundaki Wushu maçlarını yönetiyor.
TOKİ Cami İmam Hatibi Buğuş, “Amasya İl Müftülüğü Şeyhcui Mahallesi Toki Konutları Cami İmam Hatibiyim. Bende boş vakitlerimi değerlendirmek amacıyla görevim haricinde zamanlarımı bu şekilde Amasya Wushu Kung fu Federasyonuna katıldım. Hocalarımın yardımıyla, vermiş olduğu eğitimle sürekli antrenmanlara katılmaktayım. Yakın zamanda bir hakemlik belgesi aldım. Bildiğim ne varsa sporcu arkadaşlarıma elimden geldiği kadarıyla onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. İmam Hatip görevimin peşinden geriye kalan zamanlarımı Wushu ile değerlendiriyorum. Bu esnada bir de bir sloganımız var “Namazda huşu, sporda Wushu” sloganıyla da bütün gençlerimizi davet ediyoruz.” dedi.
Wushu İl Temsilcisi Tuğrul Fırat, “Hocamız şu yakın yerlerde Toki Caminde imamlık yapıyor, vakit namazlarından arta kalan zamanlarında da gelip hem maçlarımızı yönetiyor, hem antrenmanlarımıza katılıyor. Kendi kişisel gelişimine de fayda sağlıyor.” diye konuştu.
İmam Buğuş, maçları da imamlık görevini de başarıyla sürdürüyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.