KUR'AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA BÖLGE YARIŞMASI DÜZENLENDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:55

KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA BÖLGE YARIŞMASI DÜZENLENDİ

KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA BÖLGE YARIŞMASI DÜZENLENDİ
Son Güncelleme :

21 Haziran 2019 - 16:41

425 views

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Yarışması 9 İl birincilerinin katılımları ile Tarihi Sultan Beyazıt Caminde gerçekleşti.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushaflar inceleme kurulu üyesi Ali Sarıkaya başkanlığında, İl müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, İlahiyat fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Kazan, Amasya İmam hatip lisesi müdürü Abdullah Avcı, Gökmedrese Cami İmam Hatibi Hasan Ocak’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışma da yaptığı açılış konuşmasında İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu “Öncelikle bu yarışmanın böyle güzel bir mabette gerçekleşmesi bizler için onur vesilesidir, bu yarışma kaybedeni olmayan güzel bir yarışmadır, İllerinde birinci olan hocalarımız bu yarışmaya katılıyorlar. Burada birinci seçilen yarışmacının Türkiye finalinde de birinci olmasını diliyor, programımıza teşrif eden siz değerli kardeşlerime teşekkür ederim.” dedi.
Komisyon başkanı Ali Sarıkaya’nın kuralları hatırlatması ve başarı dileklerinden sonra yapılan yarışmada Rize İl Müftülüğünü temsil eden Sait Nuri Kandemir birinci, Sinop İl müftülüğünü temsil eden Ali Burak Baldöken ikinci, Samsun İl Müftülüğünü temsil eden Erol Büyükdeniz üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Sait Nuri Kandemir 29 Eylül 2019 tarihinde İzmir’de yapılacak
Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Yarışma sonunda birinci olan yarışmacıya çeyrek altın, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara gram altın, diğer yarışmacılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.