KORUNMAYA MUHTAÇ YAŞLILARA EVDE BAKIM HİZMETİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

23 Nisan 2024 - 19:21

KORUNMAYA MUHTAÇ YAŞLILARA EVDE BAKIM HİZMETİ

KORUNMAYA MUHTAÇ YAŞLILARA EVDE BAKIM HİZMETİ
Son Güncelleme :

28 Haziran 2019 - 13:17

461 views

Amasya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca uygulanan “Korunmaya Muhtaç Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti Projesi” vatandaşlarımızı sevindiriyor.
Sosyal hizmet projeleri kapsamındaki projenin amacı ilimizdeki 65 yaş üzerinde olan sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan, bakacak kimsesi bulunmayan veya yakınları tarafından bakılmayan ve ihmal edilen, yıllarca yaşadığı yeri terk etmek istemediğinden huzur evi hizmetini kabul etmeyen bakıma muhtaç yaşlılara evde temizlik hizmeti sunmak.
Proje kapsamında yaşlıların evleri temizlenirken, yıkanan kıyafetleri de temiz bir şekilde kendilerine telsim ediliyor. Bu kapsamda ilk etapta Amasya il merkezindeki mahallelerde ikamet eden 20 bakıma muhtaç yaşlı aileye hizmet verilmeye başlanırken talep halinde bu sayı artırılacak.
Ayrıca proje kapsamında yaşlı ailelere Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce psikolojik rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulup, İl Sağlık Müdürlüğünce yaşlıların rutin sağlık kontrolleri yapılacak.
Uygulamadan son derece memnuniyet duyan vatandaşlar devletimize ve yöneticilerimize şükranlarını sundular.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.