Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe programı tebliğ değişiklikleri yayınlandı. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:19

Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe programı tebliğ değişiklikleri yayınlandı.

Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe programı tebliğ değişiklikleri yayınlandı.
Son Güncelleme :

13 Ekim 2021 - 14:21

164 views
Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe programı tebliğ değişiklikleri yayınlandı. Kırsal Kalkınma yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği sağlanacak dedi.
Göktekin, “Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü, “Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında yüzde 50 hibeli tarıma dayalı ekonomik ve alt yapı yatırımlarının desteklenmesi hakkında değişiklik yapılmasına dair Tebliğleri 09 Ekim 2021 tarihli resmi gazetede yayımlandı.
Program kapsamında Ekonomik Yatırımlarda; Yeni Tesis: 3.500.000,00 TL Tamamlama: 2.500.000,00 TL. Kapasite Artırımı ve teknoloji Yenileme: 2.000.000,00 TL Üst limitler belirlenmiştir.
Alt Limit: 250.000,00 TL olarak belirlenmiştir. Alt Yapı Yatırımlarında; A İş Planı: 0,00 TL – 300.000,00 TL. B İş Planı: 20.000,00 TL – 600.000,00 TL olarak limitler belirlenmiştir.
Ekonomik Yatırım konularından; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, (Bitkisel Ürünler, Hayvansal Ürünler, Tıbbi Aromatik Ürünler, Çelik Silo, Soğuk Hava Deposu)
Proje Kapsamında Yer Alan Tesislerde Kullanılmak Üzere Enerji Üretim Tesisleri. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar (Deniz, İç Su Yetiştiriciliği). Hayvansal Ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi Ve Depolanması Yatırımları, Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar; 1-Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları, 2-Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları, 3-Kanatlı Yetiştiriciliği Sabit Yatırımları, 4-Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli modern seralar) 5-Kültür Mantarı Üretimi Sabit Yatırımları, 6-Büyükbaş/Küçükbaş Kesimhane Yatırımları (Sadece modernizasyon yatırımı) 7-Kanatlı Kesimhane Yatırımları.
Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Konularından; 1. Aile İşletmeciliği Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri, (Sebze-Meyve İşleme, Çelik Silo, Soğuk Depo, Örtü Altı Tarım, Kanatlı Yetiştiriciliği, Kapama Meyve-Sebze Bahçe Tesisi Sulama Sistemi, vb) 2. Arıcılık Ve Arı Ürünlerine Yönelik Yatırımlar, 3. Bilişim Sistemleri Ve Eğitimi, 4. El Sanatları Ve Katma Değerli Ürünler, (Çinicilik, Çömlek, Dokumacılık, Halı, Kilim, Sabun, Gülsuyu vb). 5. İpek Böceği Yetiştiriciliği,
6. Su Ürünleri Yetiştiriciliği, 7. Tarımsal Amaçlı Kooperatif Ve Birlikler İçin Makine Parkları, (Elektrikli Traktörler ve biçerdöver hariç kendinden yürür makineler kapsam dışıdır). 8. Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Yatırımları hibe desteği kapsamında değerlendirilecektir. Başvurular güncel uygulama rehberleri yayınlandıktan sonra başlayacaktır.” Diye konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.