KENEVİR ÜRETİMİ ARTIYOR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:40

KENEVİR ÜRETİMİ ARTIYOR

KENEVİR ÜRETİMİ ARTIYOR
Son Güncelleme :

11 Temmuz 2019 - 15:11

486 views

Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde geçtiğimiz Mart ayında Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla ekimi yapılan yerli kenevir alanında incelemelerde bulunan Vali Dr. Osman Varol, üretim faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı.
Pek çok sektörde kullanılan kenevir bitkisinin üretiminin ülkemizde yaygınlaştırılması amacıyla Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde yerli kenevir üretimi yapılan alanda gerçekleştirdiği incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Varol, “Gökhöyük Tarım İşletmemiz bu ürünün yaygınlaştırılmasını sağlamak ve kolaylaştırmak amacıyla özellikle tohumluk üretimi üzerinde bir çalışma yapıyor. Bugün burada inceleme yaptığımız alanda 40 dönümlük bir ekim mevcut. Ayrıca Vezirköprü’de de sözleşmeli olarak 126 dönümlük bir alanda Gökhöyük Tarım işletmesi tarafından kenevir ekimi yaptırıldı. Toplam 166 dönümlük alanda 10 ton civarı tohum elde edilmesi planlanıyor. Bunun da önümüzdeki dönemde artacak olan üretimde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı tohumun karşılanması için önemli bir adım olarak görüyoruz” diye konuştu.
İşletme Müdürü Hüseyin Yılmaz’dan bilgiler alan Vali Varol’un incelemelerine Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Ramazan Aksoy, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı ile protokol üyeleri ve basın mensupları da katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.