İTFAİYE EKİPLERİ, 2020 YILINDA DA 24 SAAT ÇALIŞTI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 19:11

İTFAİYE EKİPLERİ, 2020 YILINDA DA 24 SAAT ÇALIŞTI

İTFAİYE EKİPLERİ, 2020 YILINDA DA 24 SAAT ÇALIŞTI
Son Güncelleme :

13 Ocak 2021 - 10:06

124 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “İtfaiye Müdürlüğü Ekiplerimiz, 2020 yılında 1190 olaya müdahale etti” dedi.
Belediyeye bağlı İtfaiye Müdürlüğü Ekipleri, 2020 yılında meydana gelen 1190 olaya müdahale ederek, olası durumları anında çözüme kavuşturdu.
İTFAİYE EKİPLERİ 7/24 NÖBETTE
2020 yılında Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Ekiplerinin 1190 olaya müdahale ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında; “Ekiplerimiz 7/24 esasına göre 3 vardiya şeklinde görev yapıyor. Arkadaşlarımızın tamamı yaptığı görevin ne kadar önemli ve kutsal olduğunun farkında, ihbar geldiği anda olay yerine yetişebilmek için elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Yangın ve trafik kazalarında arama kurtarma olaylarında tarafımıza bildirilen her türlü olaya müdürlüğümüz bünyesindeki araç ve gereçlerle en kısa zamanda müdahale edip olayları sonuçlandırıyoruz. Müdürlüğümüzde 2 adet merdivenli itfaiye aracı, 3 adet arazöz, 1 adet kaza kırım aracı,1 adet su altı ve üstü arama kurtarma aracı, 1 adet bom aracı ve 2 adet hizmet aracı olmak üzere 10 adet araç bulunuyor. 55 İtfaiye personelimizle insanlarımızın can ve mal güvenliğini canımız pahasına sağlamaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz, 2020 yılında 41 adet bina yangınına, 6 adet araç yangınına, 132 adet (Ot-Saman-Ekin-Anız-Çöp) 31 adet küçük çaplı yangınlara, 12 adet Orman ve fidanlık yangını olmak üzere toplamda 222 adet yangına müdahale etti. Diğer taraftan 26 adet trafik kazasına, 10 adet su altı ve üstü arama kurtarmaya,11 adet sel ve su baskınına, 368 adet (insan ve hayvan kurtarma, intihar teşebbüsüne, mahsur kalma, asansörde kalma vb.) olayına ve 553 tane İtfaiye Müdürlüğümüz faaliyetleri (İş yeri ruhsat, içme suyu, Bina Uygunluk, Kapı açma, baca temizleme, afiş pankart) olmak üzere toplamda 1190 adet olay ve faaliyet başarı ile sonuçlandırıldı. Müdürlüğümüzde bunların yanında tüm olay ve faaliyetlerin hizmet içi ve hizmet dışı eğitimleri ile dalış arama-kurtarma ve tatbikatlarımız da devam ediyor” diye konuştu.
‘AYNI KARARLILIKLA ÇALIŞMALAR SÜRECEK’
“Koronavirüs salgınıyla mücadele edilen bu zorlu dönemde vatandaşların can ve mal güvenliği için ekiplerin gece-gündüz nöbet tuttuğunu belirten Başkan Sarı açıklamasının devamında; “2020 yılı içerisinde itfaiye ekiplerimiz disiplinli ve özverili bir çalışma gerçekleştirerek büyük başarıya imza attı. Ayrıca kahraman itfaiyecilerimiz Giresun ilinde 22 Ağustos’ta meydana gelen sel afetinde olay yerine hızlı bir şekilde intikal ederek arama-kurtarma çalışmalarında etkin rol gösterdi. İtfaiye teşkilatımız çalışmalarını aynı kararlılık ve cesaretle her zaman sürdürerek tetikte olacak” şeklinde konuştu.
‘VATANDAŞLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN CANLARINI SİPER EDİYORLAR’
İtfaiye teşkilatının orman yangınları dâhil her türlü yangına cansiperane müdahale etmeye devam ettiğini vurgulayan Sarı; “Soba ve baca yangınlarıyla alakalı baca temizliği yapan teşkilatımız her türlü trafik kazası, çökme, patlama, heyelan, sel ve akarsu taşkınlarında, mahsur kalma durumlarında en ileri tekniklerle kurtarma hizmeti veriyor. Ekiplerimiz ayrıca, İlçeler boyunca cankurtaran hizmeti veren güvenliği de sağlamaya devam ediyor.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.