Amasya Gazetesi - Amasya Gazetesi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:19

“İŞ DÜNYASININ BEKLENTİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ RAPOR HALİNE GETİRDİK”

“İŞ DÜNYASININ BEKLENTİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ RAPOR HALİNE GETİRDİK”
Son Güncelleme :

20 Mart 2020 - 10:47

219 views

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, dünya çapında hızla yayılan yeni tip Koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerini değerlendirdi.
Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, koronavirüs salgınının toplumsal sağlığı olduğu kadar ekonomiyi de etkilediğini belirterek, “Virüsün ekonomideki olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla üyelerimizin görüş ve önerilerini alarak hazırladığımız raporumuzu TOBB ve ilgili bakanlıklarımıza ilettik” dedi.
“İş dünyası olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Vatandaşlarımız da panik yapmasın”
Başkan Kırlangıç, “Koronavirüs maalesef tüm dünya için bir krize dönüşmüş durumda. Yaşamak için de çalışmamız gerekiyor. Maalesef dünya ticaretinin tamamında olumsuzluklar yaşanıyor. Ekonomi yönetimimiz de sorun yaşanmaması için önlemler alıyor ve iş dünyasının talepleri doğrultusunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Amasya’daki çarşı esnafımızdan ticaret ve sanayinin içerisindeki tüm sektör temsilcilerimizin görüşlerini dikkate alarak hazırlamış olduğumuz raporumuzu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz (TOBB) ile ilgili bakanlıklarımıza ilettik. İnşallah bu süreci yine devletimiz ve özel sektörümüz el birliği ile atlatacağız” şeklide konuştu.
Küresel ekonomiyi tehdit eden salgının bir an önce bertaraf edilmesini temenni ettiklerini söyleyen Başkan Kırlangıç, devlet tarafından alınan tedbirlerin en iyi şekilde hayata geçirilmesi için Amasya iş dünyası olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.