İLİMİZDE OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ İLE OKUMA VE YAZMA BİLMEYEN VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:07

İLİMİZDE OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ İLE OKUMA VE YAZMA BİLMEYEN VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK

İLİMİZDE OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ İLE OKUMA VE YAZMA BİLMEYEN VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK
Son Güncelleme :

19 Şubat 2018 - 16:02

366 views
    “Tüm vatandaşlarımızın anayasal haklarını kullanabilmek, yaşamını düzgün ve bilinçli bir şekilde idame ettirebilmeleri için mutlaka okuma ve yazmayı bilmeleri gerekmektedir.”
          Valimiz Dr. Osman VAROL’un da belirttiği gibi okuma ve yazma tüm vatandaşlarımızın edinmesi gereken önemli bir beceridir. Bazen vatandaşlarımız bu önemli beceriyi göz ardı edebilmektedir. Lakin okuma ve yazma kesinlikle önemsenmesi ve edinilmesi gereken bir meziyettir.
       Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Emine ERDOĞAN Hanımefendinin önderliğinde ülke genelinde başlatılan “Okuryazarlık Kampanyası”, ilimizde Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla yürütülecektir. Bu kampanya ile okuma ve yazma bilmeyen her yaştan ve her kesimden vatandaşımız, gündelik hayatın her alanında, iş ve işlemlerini çok rahat bir şekilde sürdürebilmek için okuryazarlık becerisi edineceklerdir.
        Kampanyanın basın tanıtımı Valimiz Dr. Osman VAROL ve eşi Funda VAROL Hanımefendi, Amasya Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin GÜNEŞ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa ARSLAN, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, basın mensupları ve öğretmenlerimizin katılımı ile Amasya Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.
       Programın açılış konuşmasını ve tanıtımını İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin GÜNEŞ yaptı. Sayın GÜNEŞ, Türkiye genelinde okuma yazma bilmeyen kişi oranının %4.09 olduğunu, Amasya’da ise bu oranın %3.8 dolaylarında olduğunu belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve diğer kurumların yeni başlayacak olan kampanyadaki rollerinden ve faaliyetlerinden bahsetti.
           Daha sonra Valimiz Dr. Osman VAROL başlatılan kampanya ile ilgili değerlendirmede bulundular:
“Bugün burada Sayın Cumhurbaşkanımızın ve eşleri hanımefendinin himayelerinde başlatılan okuma – yazma seferberliği ile ilgili, ilimizde yapılacakların basına ve kamuoyuna tanıtılması amacıyla bir araya geldik. Burada biraz önce ilk oturduğumuzda başkanımızla da sohbet ederken, aslında Amasya’mızın bu noktada, iyi bir aşamada olduğunu değerlendirdik. Bu önemli bir şey. Daha önce buna benzer çalışmalar Amasya’mızda gerçekleştiğinde, sayın başkanımız bunlara katılacak okuma yazma bilmeyen kursiyer bulunmasında güçlük çektiğini de söylediler. Bu bizim için önemli bir nokta fakat yine de çok az sayıda da olsa okuma – yazma bilmeyen, bir şekilde bu eğitime, daha önceki programlara, kurslara katılmakta, erişmekte sıkıntı yaşamış ne kadar vatandaşımız varsa; bunlar merkezde olabilir, ilçelerimizde olabilir, köylerimizde olabilir; bunların tespit edilmesi ve tespit edilen vatandaşlarımıza bu hizmetin ulaştırılarak, okuma yazma öğrenmelerinin bir an önce sağlanması için bu programı çok doğru bir şekilde ilimizde uygulayacağız. Tabii ki bunun bir takım adımları var. Bunun için çeşitli heyetler, kurumlar oluşturuldu. Doğrudan görevi olan kurumlarımız var. Bunlar üzerine düşen görevi yerine getirecekler. Bizler bunun mümkün olduğu kadar kamuoyunda bilinmesi, duyulması için bir fayda sağlamaya çalışacağız. Ayrıca idari olarak bunun takibini gerçekleştirmeye çalışacağız. İlgili kurumlarımız dediğimiz gibi bu anlamda işini yapmaya gayret edecek. Siz basın mensuplarından beklediğimiz de bu konunun mümkün olduğu kadar duyurulması için bizlere yardımcı olmanız. Sayın müdürüm işin teknik detaylarından bahsettiler. Öncelikle bizim açımızdan görevli kurum ve heyetleri belirledikten sonra en önemli nokta, bu vatandaşlarımızın, muhataplarımızın tespit edilmesi, belirlenmesi. Bu noktada, müdür beyin söylediği gibi, çeşitli mekanizmalar kullanıyoruz. Burada özellikle kırsal bölge için muhtarlarımıza büyük görev düşmekte. Bunun farkındayız. Kendilerini de bu konuda motive edeceğiz. Çünkü özellikle köylerde okuma – yazma öğrenememiş ve belirli bir yaşın da üzerinde olan vatandaşlarımızın bu bilgiye, bu hizmete ulaşabilmeleri için muhtarlarımızın mutlaka katkıları gerekmekte. Biz onların da gerçekten bu işe büyük bir gayretle sarılacağını ve bize yardımcı olacaklarını düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu çalışmanın hem ilimize hem de tüm ülkemizde olumlu sonuçlar vererek, bu istatistiklerdeki okuma- yazma bilmeyen kişi sayısını minimum düzeye indireceğini düşünüyoruz. Ben bu çalışmanın Amasya’ya hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah umduğumuz sonucu sizlerin de katkısıyla elde ederiz.”
           Valimiz konuşmalarının ardından, katılımcıların sorularına ve merak ettiği hususlara yanıt verdiler.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.