“HÜNERLİ ELLER” PROJESİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:06

“HÜNERLİ ELLER” PROJESİ

“HÜNERLİ ELLER” PROJESİ
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2019 - 11:39

431 views

Suluova’da uygulanan İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle ‘Hünerli Eller’ projesinin açılışı gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Suluova Belediyesi ile Suluova Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle ilçedeki yaşlı ya da fiziksel güçsüzlük nedeniyle evlerinin temizliğinde zorlanan vatandaşlarımıza yönelik uygulanan ‘Hünerli Eller’ projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.
Suluova Belediyesi Kültür Merkezindeki açılış programına Vali Varol’un yanı sıra Suluova Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, kurum ve kuruluş müdürleri ve vatandaşlarımız katıldı.
Proje ile gönüllere dokunulduğuna işaret eden Vali Varol, “Asıl olan kısım o hanenin kapısının birileri tarafından açılması. ‘Birileri sizleri düşünüyor. Sizlerin varlığından haberdar ve sizlere destek olmak için. Sizin yanınızda olmak için bir takım çalışmalar yürütüyor. Bunun söylenebilmesidir.’ Bu anlamda çok güzel bir proje ve uzun soluklu, sürdürülebilir olması da önemli” dedi.
Projenin ‘Gönül Belediyeciliği’ kavramının güzel örneklerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Vali Varol, hayata geçirilmesinde emeği olanları kutladı.
65 yaşını geçmiş, kimsesi kalmamış, maddi durumu iyi olmayan, sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlarımızın evlerinin temizliğine yönelik proje kapsamında 105 haneye bu hizmeti sunacaklarına değinerek vatandaşlarımızın hayır dualarını almak istediklerini belirten Belediye Başkanı Fatih Üçok da programa katılan Vali Varol’a şükranlarını sundu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.