% Amasya Gazetesi - % Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 08:38

YENİ NESİL TARIM MAKİNELERİ EĞİTİMLERİ KASIM AYI İÇERİSİNDE BAŞLIYOR

YENİ NESİL TARIM MAKİNELERİ EĞİTİMLERİ KASIM AYI İÇERİSİNDE BAŞLIYOR
Son Güncelleme :

26 Ekim 2019 - 9:07

162 views

AMASYA Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ortak Tarım Makine Parkı Binası eğitim yeri olarak belirlenen Yeni Nesil Tarım Makinaları Operatörlüğü Eğitimleri ‘ne Kasım ayı içerisinde başlanacaktır.
Eğitim başvurularında üye üreticilerinin çocuklarından seçilmesi öncelik olarak belirlenmiştir. Eğitim konuları tüm tarımsal ürünlerde tohum yatağı hazırlama, hassas ekim, ilaçlama, hasat, ot biçme, balyalama, paketleme, tohumların çeşitlendirilmesi ve incelenmesi, ayrıca yüksek teknoloji traktör grupları, silaj biçerdöver, telehandır ve tüm tarım ekipmanlarının bakımı kullanımı konularını içerecektir.
Amac Amasya DSYB üye işletmelerinde gelişen teknoloji ve yeni nesil tarım makinası kullanımı kapsamında tarım sektöründe ihtiyaç duyulan vasıflı bireylerin yetiştirilmesi, bölgemizdeki tarımsal üretimde kullanılmak üzere modern tarım makine ve ekipmanlarının kullanımının yaygınlaştırılması, aynı zamanda gelişen tarım teknolojilerine hızlı bir geçiş sağlamaktır.
Müracaat başvuruları 31 Ekim tarihine kadar Amasya DSYB tüm merkez, ilçe ofisleri ve www.amasyadsyb.org adresinden başvurulabilir.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.