GÜMÜŞHACIKÖY KABAOĞUZ YAYLA ŞENLİKLERİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:58

GÜMÜŞHACIKÖY KABAOĞUZ YAYLA ŞENLİKLERİ

GÜMÜŞHACIKÖY KABAOĞUZ YAYLA ŞENLİKLERİ
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2018 - 11:07

261 views

Valimiz Dr. Osman Varol, 24.’sü düzenlenen Gümüşhacıköy Kabaoğuz Yayla Şenlikleri’nde halkımızla bir araya geldi. Programa ayrıca Amasya Milletvekilleri Hasan Çilez ile Mustafa Tuncer, İlçe Kaymakamı Ali Osman Bulat, İlçe Belediye Başkanı Zehra Özyol, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Faruk Aykutlu, Dernek Başkanı İsmail Çintaş, kurum müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

 

Valimizi şenlik alanında İlçe Kaymakamı Ali Osman Bulat karşıladı. Ardından Valimiz protokol üyeleri ile birlikte şenlik alanını dolaşarak vatandaşlarımızla sohbet etti.

 

Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına düzenlenen saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Şenlikte protokol üyeleri birer konuşma yaparak 23.’sü düzenlenen Kabaoğuz Şenliğinde halkımızla bir arada bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

 

Daha sonra konuşan Valimiz Dr. Osman Varol şunları kaydetti: “Yaklaşık 1000 yıl önce ecdadımız Orta Asya’da belirli bir güzergâhı izleyerek, Anadolu’ya yürümeye başladı. Sonrasında adım adım bu toprakları kendimize yurt eyledik. Yavaş yavaş bu toprakları şenlendirdik. İnancımızla, kültürümüzle ve töremizle bu toprakları yeniden ayağa kaldırdık. İşte o zamandan beri bu geldiğimiz yollarda bizim ecdadımız yürüdü. Bu yaylalarda ecdadımızın kadınları, çocukları değişik etkinliklerde bulundu. Çocuklarımız buraları şenlendirdi. 1000 yıllık süre içerisinde çok zor günler geçirdiğimizde, yine milletimiz hep bir arada durarak omuz omuza verdi. Bütün bu zorlukları aşmayı bildik. Bunu yaparken de çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Tarih içerisinde Anadolu’yu kendimize yurt edinmemize katkıda bulunan, canıyla, kanıyla destek vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şu an hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum. Sahip olduğumuz birçok şey onlar sayesindedir.

 

Tabi daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı köylerimizdeki nüfusumuz azaldı. Yaylalarımızda çocuklarımızın cıvıltılarını duyamaz olduk. İşte bu tip etkinliklerle ilgili söyleyeceğim şeyler burada devreye giriyor. Bir avuç gönüllü insanımız töresini, inancını ve yaşam tarzını tekrar hatırlatmak için belirli tarihlerden itibaren bu tip etkinlikler düzenlenmeye başladı. İşte bu sayede binlerce vatandaşımız birkaç gündür burada konaklıyor. Çocuklarımız çayırlar üzerinde koşuşturarak oynuyorlar. İnsanlarımız bu güzel yaylada ağaçların ve ormanların içerisinde çadırlarını kurarak kaynaşıyorlar. Belki uzun yıllar birbirini görmemiş yakınlar, akrabalar, komşular bir araya geliyorlar. Tekrardan hasret gideriyorlar. Çocuklarımız atalarının nerede yaşadıklarını gelip burada öğreniyorlar. Kültürlerinden, inançlarından, törelerinden ayrı kalmamaları gerektiğini görüyorlar. Doğanın güzelliğini tekrar yaşıyorlar. Bu organizasyonun 24.’sü düzenleniyor. Bugüne kadar bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçmiş herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yılki etkinliğin gerçekleşmesinde büyük payı olan dernek yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu güzel günde binlerce vatandaşımızla birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirterek sözlerimi sonlandırıyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

 

Konuşmasının ardından Dernek Başkanı İsmail Çintaş Valimize plaket ve tablo hediye etti. Etkinlikler birbirinden güzel gösteriler, güreş ve okçuluk müsabakaları ile devam etti.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.