GÜÇLÜ KADINLAR AYDINLIK GELECEK - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:05

GÜÇLÜ KADINLAR AYDINLIK GELECEK

GÜÇLÜ KADINLAR AYDINLIK GELECEK
Son Güncelleme :

17 Eylül 2019 - 15:09

377 views

Amasya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik ‘Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Güçlenmesi’ konulu panel gerçekleştirildi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koordinasyonunda 2018-2023 yıllarını kapsayan “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Planı” bünyesinde ve ayrıca Cumhurbaşkanlığı 180 Günlük İcraat Programında da bulunan “Kadınlara Yönelik Finansal Okuryazarlık Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerlerinin yaygınlaştırılması kapsamda Amasya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından kadınlara yönelik Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Güçlenmesi Paneli düzenlendi.
Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen panele panelist olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Sosyolog olarak görev yapan Gizem Dikmen, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünde İş ve Meslek Danışmanı olarak görev yapan Sinan Sarıkaş, KOSGEB’de Kobi Uzmanı olarak görev yapan Necip Melih Koç ile TOBB Amasya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülseval Özkök katıldı.
Moderatörlüğünü Amasya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Arslan’ın yaptığı panelde panelistler tarafından Finansal Okuryazarlık nedir?, Finansal Planlama, Finansal Hedefler, Bütçe, Borçlar ve Birikim ve Bireysel Emeklilik Sistemi -İşbaşı Eğitim Programı, Meslek Edindirme Kursları, Toplum Yararına Program, KOSGEB’in başarılı kadın girişimcileri, KOSGEB’in başarılı kadın girişimcilere sunduğu avantajlar konularında katılımcılara bilgiler verildi. Panel katılımcılar tarafından panelistlere yöneltilen soru ve cevaplarla devam etti. Panelde kişinin bilinçli bir finansal okuryazar olabilmesi, tasarruf alışkanlığı edinebilmesi ve temel yatırımlar hakkında bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi konularında onlara destek olunması amaçlandı.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan Sıfır Atık Projesine destek amacıyla panele katılan katılımcılara bez çanta dağıtımı yapılırken ayrıca katılımcılara Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk imzalı katılım belgesi verildi. Panelistlere, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Arslan tarafından plaket verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.