‘Geleceğe Güvenle Bakıyorum’ Projesi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 18:03

‘Geleceğe Güvenle Bakıyorum’ Projesi

‘Geleceğe Güvenle Bakıyorum’ Projesi
Son Güncelleme :

15 Ekim 2019 - 15:25

140 views

Valiliğimizin himayelerinde İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından ÇOGEP Programı kapsamında hayata geçirilen ‘Geleceğe Güvenle Bakıyorum’ Projesi kapsamındaki faaliyetlerin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Belediye Kültür Merkezindeki programa, Vali Dr. Osman Varol, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, daire amirleri, diğer yetkililer, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın seslendirilmesiyle başlayan programda Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında olan ve trafik kazalarının ve sonuçlarının azaltılarak çocuklarımızın huzur ve güven ortamlarının sağlanması, kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi ile trafik ortamında korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşamaya geçirilmesi gibi amaçları bulunan proje kapsamında yapılan ve planlanan faaliyetlere ilişkin sunum, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi görevlileri tarafından yapıldı.
Konuşmasında çok sayıda insanımızın basit tedbirlerle engellenebilecek kazalarda yaşamını yitirdiğini belirten Vali Dr. Osman Varol, bunun önlenmesi için İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun direktifleriyle uygulamaya konularak etkili sonuçlar alınan çeşitli çalışmalar yapıldığını vurguladı.
“Eğer trafik bilincine sahip bir nesil yetiştirmek istiyorsak özellikle çok erken yaşlardan itibaren trafik eğitimini başlatmamız gerekiyor” diye konuşan Vali Varol, uygulanan faaliyetlerle çocuklarımıza trafik bilincini vererek onların vasıtasıyla ailelerini ve ebeveynlerini etkileme şansına sahip olunduğuna işaret etti.
Paydaş kurumlarında destek olduğu projenin yanı sıra ilimizde yıl içerisinde sürekli olarak trafik bilincini artırmak ve yaya önceliği ile emniyet kemerinin kullanılmasının önemini vurgulamak için etkinlikler yapıldığını anımsatan Vali Varol, çok sayıda öğrencinin içerisinde yer alacağı farkındalık oluşturacak etkinliklerin sürdürüleceğini ifade etti.
Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan askerlerimize destek olmak amacıyla tüm katılımcılar tarafından asker selamıyla mesaj verildiği programın sonunda öğrencilerimizle buluşan Vali Varol, proje konusundaki izlenimlerini dinledi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.