FIRTINA VE SEL AMASYA’YI FELÇ ETTİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:06

FIRTINA VE SEL AMASYA’YI FELÇ ETTİ

FIRTINA VE SEL AMASYA’YI FELÇ ETTİ
Son Güncelleme :

12 Temmuz 2019 - 9:43

750 views

Amasya merkez ve ilçelerde 11.07.2019 tarihinde Meteoroloji tarafından yapılan uyarılarda akşam saatlerinde yoğun olmak üzere gece boyunca yoğun yağmur yağışı ve şiddetli fırtına olacağı bildirilmişti.
Amasya’yı esir alan yaklaşık 15 dakika süren yağmur ve fırtına hayatı felç etti. Aşırı yağış yollarda sele sebep olurken, evlerin çatısı uçtu. Rüzgâr ağaçları yerinden söktü. Trafikte zaman zaman aksamalar yaşandı.
Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma hastanesinin, Kirazlıdere Mahallesinde bazı evlerin ve Kızlar Sarayı’nın çatılarını uçurdu.
Ağaçlar kırıldı ve Aktaş köyünde dolu yağdı yaşanan felaket sonunda can kaybı olmazken maddi hasarlar meydana geldi.
Amasya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Öztürk, “Bir 15 dakika sürdü. Şiddetli bir fırtınaydı, yağışla birlikte. Belediye olarak biz görevimizin başındayız. Yıkılan ağaçlarımız var, 4 ana cadde üzerinde, 1 tane ırmak kenarımızda bizim gezi yolumuzda. Şeyhcui tarafında yıkılan ağaçlarımız var. Şuanda can kaybımız gelmedi. Biz yine ekip olarak, belediye olarak yine görevimizin başındayız. Herhangi bir olumsuzluk da yok şu anda” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.