EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ SİMÜLASYON ARACI İLE SERGİLENDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:48

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ SİMÜLASYON ARACI İLE SERGİLENDİ

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ SİMÜLASYON ARACI İLE SERGİLENDİ
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2019 - 8:35

414 views

İlimizde emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Vali Dr. Osman Varol’un katkılarıyla hayata geçirilen Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı halkımızın hizmetine sunuldu.
Her yıl binlerce insanımızı kaybettiğimiz trafik kazalarında güvenliğin ana unsurlarından biri olan ve ölümle sonuçlanan kazaların % 60’ına doğrudan etki eden emniyet kemeri gibi önemli bir konuyu tekrardan gündeme getirebilmek, yol kullanıcılarımızın doğru bildiği yanlışları düzelterek hayatta kalmanın en basit hallerini uygulamalı olarak gösterebilmek, ceza endeksli-kısa vadeli yaklaşımlardan sıyrılarak istenilen davranışları özellikle genç nesillere kazandırabilmek ve toplum genelinde Emniyet Kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla ilimizde Vali Varol’un büyük katkılarıyla Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından hayata geçirilen Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı standı AmasyaPark AVM’de açıldı. Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’na binen vatandaşlarımızın olası bir kaza anında emniyet kemeri kullanıp, kullanmamaları durumunda karşılaşacakları durum gözler önüne serildi.
Trafik alanında İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun önderliğinde ve liderliğinde uzun zamandır ülkemiz genelinde olumlu sonuçlarının alındığı çok ciddi çalışmalar yürütüldüğüne değinen Vali Varol, “İlimizde bu hususta gerçekten çok önemli, gayretli çalışmalar ortaya koyuldu. Bu gayretlerde özellikle Emniyet Müdürlüğümüz ve Trafik Şubesinin çok büyük emeği vardır. Gerçekten çok yaratıcı işler, projeler ortaya koydular” dedi.
Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nı inceleyen Vali Varol, “Bu araç emniyet kemeri kullanımın ne kadar önemli olduğunu ve onun yokluğunun ne kadar hayati sonuçlara yol açabileceğini canlı olarak gençlerimize, çocuklarımıza ve tüm vatandaşlarımıza gösterecek” diye konuştu.
Beraberinde Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, diğer yetkililer ve çocuklarla birlikte açılışını yaptığı eğitici stantları dolaşıp faaliyetlere ilişkin bilgi alan Vali Varol, çocuklara hediyelerden verdi. Programda ‘Öncelik Karagöz’ün Öncelik Hacivat’ın adlı gösteri de ilgiyle izlendi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.