EMNİYET KEMERİ SİMÜLASYON EĞİTİMİ VERİLDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:56

EMNİYET KEMERİ SİMÜLASYON EĞİTİMİ VERİLDİ

EMNİYET KEMERİ SİMÜLASYON EĞİTİMİ VERİLDİ
Son Güncelleme :

21 Ekim 2019 - 10:50

156 views

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, ilimizde emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri tarafından öğrencilere yönelik verilen eğitimi izledi.
Her yıl binlerce insanımızı kaybettiğimiz trafik kazalarında güvenliğin ana unsurlarından biri olan ve ölümle sonuçlanan kazaların % 60’ına doğrudan etki eden emniyet kemeri gibi önemli bir konuyu tekrardan gündeme getirebilmek, yol kullanıcılarımızın doğru bildiği yanlışları düzelterek hayatta kalmanın en basit hallerini uygulamalı olarak gösterebilmek, ceza endeksli-kısa vadeli yaklaşımlardan sıyrılarak istenilen davranışları özellikle genç nesillere kazandırabilmek ve toplum genelinde Emniyet Kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla ilimizde Vali Varol’un büyük katkılarıyla Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından hayata geçirilen Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’na binen Şehit Ferhat Erdin Spor Lisesi öğrencilerinin olası bir kaza anında emniyet kemeri kullanıp, kullanmamaları durumunda karşılaşacakları durum gözler önüne serildi. Vali Varol, izlenimlerine ilişkin öğrencilerle de sohbet etti.
İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun önderliğinde ve liderliğinde trafik alanında olumlu sonuçlarının alındığı çok ciddi çalışmalar yürütüldüğüne değinen Vali Varol, Emniyet Kemeri Simülasyon Aracının emniyet kemeri kullanımın ne kadar önemli olduğunu ve kullanılmamasının ne kadar hayati sonuçlara yol açabileceğini canlı olarak gösterdiğini ifade etti.
Vali Varol’un incelemelerine, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar da katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.