Dünya Camileri Resim Sergisi Düzenlendi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:26

Dünya Camileri Resim Sergisi Düzenlendi

Dünya Camileri Resim Sergisi Düzenlendi
Son Güncelleme :

11 Ekim 2021 - 10:31

144 views
1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Amasya İl Müftülüğü tarafından “Dünya Camileri Resim Sergisi” düzenlendi.
Resim sergisinde yurtdışından 30, yurtiçinden Amasya camilerinin de bulunduğu 10 adet cami resimleri ve İl Müftülüğü din görevlilerinin yapmış olduğu hüsn-i hat ve ahşap oyma çalışmaları sergilendi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan resim sergisi açılış programında konuşan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, “Bizim medeniyetimiz Kur’an medeniyetidir. Aslında bizim camilerimiz ve mescitlerimiz Kur’an’ın ve sünnetin mücessel olmuş, cisimleştirilmiş hallerini yansıtmaktadır. Cami medeniyeti bize sevgili peygamberimizden gelmiştir. Allah Rasulü (s.a.v.) Mekke’den Medine’ye hicret ettiklerinde Kuba Mescidi’ni daha sonra da Mescid-i Nebeviyi bina etmiş, islam medeniyeti ve kültürü bu camilerin etrafında şekillenmiştir. Dolayısıyla camilerimiz canlıdır, bir insan gibidir. Camilerimiz ne kadar canlı olursa mahalleye, insanlara, neslimize etkisi, manevi yönden tesiri de o kadar büyük olacaktır. Bu vesileyle bizlerde dünyadaki cami mimarilerimizi hatırlamak amacıyla bu sergimizi oluşturduk. Dolayısıyla bugün bir farkındalık oluşması, bir de din görevlilerimizin sanatsal çalışmalarını sizlerle paylaşmak amacıyla bu sergiyi tertip ettik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Programa katılan Amasya Valisi Mustafa Masatlı konuşmasında Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ederek, din görevlilerine çalışmalarında başarılar diledi.
Programa Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkan Vekili Celil İnce, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.