ÇİLEK BAHÇESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

23 Nisan 2024 - 20:52

ÇİLEK BAHÇESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

ÇİLEK BAHÇESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2020 - 12:02

255 views

Vali Dr. Osman Varol, “Çilek Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında destek alan çiftçimize ait çilek bahçesinde incelemede bulundu.
Vali Varol, ‘Tarım Şehr-i Amasya’ programı çerçevesindeki alternatif ürün tarımının yaygınlaştırılmasına yönelik uyguladığımız ‘Çilek Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında destek alan çiftçimize ait çilek bahçesinde incelemede bulundu. İl Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı çerçevesinde ilimizde yeni yaygınlaşan çilek tarımını geliştirmek, dar alanlardan yüksek gelir sağlayarak dar gelirli vatandaşların refah seviyesini yükseltmek, damlama sulama sistemini tanıtmak ve büyük şehirlere göçü bir nebze de olsa engelleme yönünde katkı sağlanması amacıyla uygulanan toplam tutarı 225.000 TL olan İl Özel İdaresi bütçeli %50 hibeli Çilek Yetiştiriciliği Projesi ile ilimiz merkez, Merzifon, Gümüşhacıköy, Suluova ve Taşova olmak üzere 5 ilçemizdeki 22 çiftçiye 50 dekarlık çilek fidesi, malç naylonu ve damlama sulama sistemi malzemelerinin dağıtımı yapılmıştı.
Merkeze bağlı İlyasköy’de bir yetiştiricimize ait bahçede incelemede bulunarak bilgiler alan Vali Varol’a Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Şeker ve diğer yetkililer eşlik etti. İlimizde yeni yaygınlaşan çilek tarımını geliştirmek, dar alanlardan yüksek gelir sağlayarak dar gelirli vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmenin amaçlandığını belirten Vali Varol, bölgesel iklim özelliklerinin incelendiğinde sebze yetiştiriciliğine alternatif olabilecek en uygun gelir getirici tarımsal üretim çilek yetiştiriciliği olduğunu ve çilek hasadının Aralık ayına kadar uzaması ise çiftçilerimizin yıl içerisinde uzun süre gelir elde etmesinin sağlanabileceğini ifade etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.