ÇİFTÇİLERE FAİZSİZ PARA DESTEĞİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 19:33

ÇİFTÇİLERE FAİZSİZ PARA DESTEĞİ

ÇİFTÇİLERE FAİZSİZ PARA DESTEĞİ
Son Güncelleme :

12 Haziran 2019 - 11:17

362 views

Amasya İl Genel Meclisi 2019 Haziran ayı birinci birleşimini Zeki Erarslan Başkanlığında, İl Özel İdare Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, Encümen Müdürü Muammer Şahin ve İl Genel Meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.
Başkan Zeki Erarslan; “Bugün 2019 Haziran ayının ilk toplantısını yapıyoruz. Ramazan Bayramını huzur içerisinde kutladık. Bu vatan için canını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. 24-25 Mayıs 2019 tarihinde ilimizin bazı bölgelerinde dolu ve afet oldu. Köylerimizde ekili arazilerimiz zarar gördü. Ziyaret ve bazı bölgelerde ise kirazlar hasar gördü. En yoğun zarar gören noktalar ise, Merzifon, Gümüşhacıköy ve Suluova ilçelerimiz oldu.
Amasya Valiliği zarar gören bölgelerde hasar tespiti yapıyor. Tarım İl Müdürlüğü aralıksız çalışmalarını sürdürüyor” dedi ve grubu bulunan siyasi parti grup başkanlarına söz verdi.
MHP Grup Başkanı Mesut Ünal; “İlimizin köylerinde dolu ve afet oldu. Arkadaşlarımızla 10-15 köy gezdik. Çiftçilerimize geçmiş olsun. Bugün MHP grubu olarak mecliste yapabileceklerimiz için önerge vereceğiz” dedi.
CHP Grubu adına Salih Koçak; “Bölgemize yağan dolu ve afetten zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun diyor, meclis olarak ne gibi işlemler yaparak çiftçilerimizin sorunlarını çözebileceğimize bakacağız” şeklinde konuştu.
ÜÇ PARTİ ÖNERGE VERDİ
İl Genel Mecliste grubu bulunan AK Parti, MHP, CHP afet ve doludan zarar gören çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek için İl Genel Meclis Başkanlığına önerge verdiler. Önerge gündeme alındı ve Tarım Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra aşağıdaki gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez Helkis mahallesinde 464 ada 6 parselde kayıtlı Kazanasmazlar Konağı Ve Ormancılık Müzesi olarak bilinen yerin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne tahsis edildiği, tahsisin kaldırılması ve söz konusu yerin Yeşilay Amasya Şubesine tahsis edilmesine ilişkin teklif görüşüldü ve Plan Bütçe Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN