BİR SOFRA DA SEN KUR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 12:46

BİR SOFRA DA SEN KUR

BİR SOFRA DA SEN KUR
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2019 - 14:48

403 views

Amasya Serdar Zeren İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarıyla ihtiyaç sahipleri için Ramazan paketi hazırladı. “Bir sofra da sen kur” projesiyle öğrencilere yardımlaşma, dayanışma gibi duygular kazandırılırken, 34 öğrenci birer Ramazan kolisi oluşturarak toplam 34 Ramazan kolisini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.
Okul müdürü Halil Kaykana: “Tüm okulumuz adına 1/C sınıfımız çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi yapmış bulunmaktadır. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza veya ülkemize gelip de şu anda mağdur durumda bulunan ailelerimize bu minicik çocuklarımız özellikle de okulumda hele de 1. Sınıfın bir sosyal sorumluluk projesi yapması benim için çok büyük bir onur ve gururdur. Çocuklarımız kendi harçlıklarıyla bir çok erzakı almışlardır. Velilerimizde yardım ve destek olmuşlardır. Bunları 1. Sınıf çocuğunun düşünmesi çok büyük bir şey. İnşallah bu minicik çocuklarımız bizim gibi büyüklere örnek olurlar” dedi.
Minik öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde kendi harçlıklarıyla aldıkları gıdaları Ramazan kolilerine kendi elleriyle koydular. 1/C sınıfı öğretmeni Hamit Akkoyunlu: “Sosyal sorumluluk kapsamında bir proje yapalım dedik. Özellikle öğrencilerimiz, velilerimiz ramazan ayında bunu “ bir sofra da sen kur” diye başladık. Öğrencilerimiz, valilerimizin duyarlılığıyla gördüğünüz malzemeler temin edildi. Bugün de bunun ihtiyaç sahibi özellikle mülteci konumunda olan ensar, muhacir kavramı içerisinde yardım etmeyi düşünüyoruz, inşallah hayırlı olur diye düşünüyoruz. Belki çocuk simit parasını, meyve suyu parasını buraya, kumbara şeklinde biriktirip, bu hale geldi. Hepsine teşekkür ediyoruz. Amacımız şuydu, yok olmaya yüz tutan değerlerimizi yaşatmak. Yardımlaşma, dayanışma ve bunu bu yaşta bu çocuklarımıza kazandırmak istedik.” diye konuştu.
1/C sınıfı öğrencilerinden Mahmut Merdan Ayan: “burada gıda topladık, bu gıdaları ihtiyaç sahiplerine dağıtmak istedik ve topladık.” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.