“BESLENME DOSTU OKULLAR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 05:26

“BESLENME DOSTU OKULLAR

“BESLENME DOSTU OKULLAR
Son Güncelleme :

11 Ekim 2019 - 11:50

376 views

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan “Beyaz Bayrak” İş Birliği Protokolü ile eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konularında teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi,
“Beslenme Dostu Okullar Programı” İş Birliği Protokolü ile de, ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
“Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” sertifika dağıtım töreni, Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Belediye Başkan Yarımcısı Hasan Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Doç.Dr. İlker Kösterelioğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Nurcan Yurt Şenel, Okul/kurum Müdürlerinin katılımlarıyla Hattat Hamdullah Ortaokulu konferans salonunda düzenlendi.
Törende, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz konuyla ilgili sunum gerçekleştirerek, “Amacımız daha temiz ortamlarda sağlıklı beslenen ve hareket etmeyi tüm hayatı boyunca uygulayan nesiller yetiştirebilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle İlimizde ki tüm okulların Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikalarına sahip olmasını temenni ediyoruz.” dedi.
Gerçekleştirilen törende Amasya İl genelinde 316 okuldan 51 okulumuza “Beyaz Bayrak” sertifikası verildi. Böylelikle toplam 297 (İkiyüz doksanyedi) okulumuz “Beyaz Bayrak” almaya hak kazandı.
Törende ayrıca Amasya İl genelinde 297 Beyaz Bayraklı okuldan 41 (kırk bir) okulumuza “Beslenme Dostu Okul” sertifikası verildi. Böylelikle toplam 179 (Yüzyetmişdokuz) okulumuz “Beslenme Dostu Okul” oldu. Tören “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikası almaya hak kazanan okullara sertifikalarını vermesiyle son buldu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.