BELEDİYEDEN SOKAK HAYVANLARINA BARINMA EVİAmasya Gazetesi

23 Nisan 2024 - 17:59

BELEDİYEDEN SOKAK HAYVANLARINA BARINMA EVİ

BELEDİYEDEN SOKAK HAYVANLARINA BARINMA EVİ
Son Güncelleme :

09 Nisan 2020 - 10:20

286 views

Amasya Belediyesi Koronavirüs ile mücadele ettiği şu günlerde, sokakta yalnız kalan hayvanların barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için şehrin farklı noktalarına kedi evler yerleştirdi.

Sokak hayvanlarının şehirde daha sağlıklı ve doğal ortamda yaşamaları için çalışmalarını sürdüren Amasya Belediyesine bağlı veteriner işleri müdürlüğü ekipleri, kedilerin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için şehrin farklı noktalarına kedi evleri yerleştirdi. Belediye il sınırları içerisinde bulunan ve belirli güzergahlara konulan kedi evlerinin içerisinde kedi maması ve su bulunacak. Barınma ve beslenme ihtiyacı duyan sokak kedileri için Amasya Belediyesi tarafından yapılan kedi evler, sokak hayvanlarına çare olacak.

‘KEDİLER İÇİN SICAK YUVA OLUŞTURUYORUZ’
Şehrin farklı bölgelerine yerleştirilen evlerle kediler için sıcak yuva oluşturmayı amaçladıklarını belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Onlar bizimle aynı havayı soluyan, aynı çevreyi paylaştığımız can dostlarımız. Bizler ham yazın hem de kışın yaşamlarını devam ettirebilecekleri şekilde sokak hayvanlarımıza yardımcı oluyoruz. Yaptığımız çalışmalar kapsamında kedi evlerimizi şehrimizin farklı noktalarına yerleştirmeye başladık” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.