Belediye Konservatuarı Amasyalıların Hizmetinde - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

26 Nisan 2024 - 16:40

Belediye Konservatuarı Amasyalıların Hizmetinde

Belediye Konservatuarı Amasyalıların Hizmetinde
Son Güncelleme :

27 Ekim 2021 - 9:58

318 views

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel hizmetleri ile de gündemde olan Amasya Belediyesinde, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı konservatuarda yeni dönem kayıtları devam ediyor.
Pandemi sürecinde bir süre ara verilen konservatuar kurslarında dersler sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak öğrencilerle birebir gerçekleştiriliyor.
Konservatuvarda yeni dönemde: piyano, bağlama, gitar, keman, ney, mey, kaval ve zurna gibi kurslar verilecek. Bunun yanı sıra öğrencilere müzik okullarına hazırlık eğitimleri sağlanacak.
Eğitim almak isteyen vatandaşlarımızın, Amasya Belediyesi Konservatuarına başvurması gerekiyor.Ayrıca Türk Sanat Müziği,Türk Halk Müziği,Türk Tasavvuf Müziği,Türk Pop Müziği,Gençlik Korosu,Çocuk Koro çalışmaları devam ediyor.

“Çocuklarımıza ve gençlerimize sanatı aşılamak için çalışıyoruz”
Sosyal ve Kültürel çalışmalara ayrı bir önem verdiklerini belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Gençlere ve çocuklara sanatı aşılamak için çalışmlarımız devam ediyor. Kuruluşundan bu yana yüzlerce öğrenci yetiştiren Amasya Belediyesi Konservatuarı bu yıl da çocuklarımıza ve gençlerimize sanatı aşılamak adına yoğun bir gayret göstermektedir. Kurslarımız pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin fazlasıyla sıkıldığı, evlere hapsolduğu kısıtlama dönemi sonrası biraz daha serbest olduğumuz bu zamanda sanatın her türlü faaliyetiyle uğraşmanın faydalı ve güzel olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda çocuklarımızı ve gençlerimizi Amasya Belediyesi Konservatuvarımızın aile ortamına davet ediyoruz” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.