BAŞKAN SARI MİNİKLERLE İLKÖĞRETİM HAFTASINI KUTLADIAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 06:09

BAŞKAN SARI MİNİKLERLE İLKÖĞRETİM HAFTASINI KUTLADI

BAŞKAN SARI MİNİKLERLE İLKÖĞRETİM HAFTASINI KUTLADI
Son Güncelleme :

16 Eylül 2019 - 17:47

447 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı,  2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı ilköğretim haftası kutlama programına katıldı.

Serdar Zeren İlköğretim Okulunda, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı ilköğretim haftası kutlama etkinliğe Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’da katıldı. Açılış Programına Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, Garnizon Komutan vekili Albay Fatih Akpınar, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Başkan Sarı, Burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi; 

“Geleceğimizin umudu evlatlarımız için mutlu ve heyecanlı bir eğitim-öğretim yılına daha başladık. Küçük yavrularımızın gözlerinden öpüyorum. Amasya’mızda 70 bine yakın evladımız, 4 bin 300’e yakın öğretmenimiz yeni eğitim-öğretim yılına başladı. Hepsine başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Biz kalemin kılıçtan üstün olduğunu kabul eden bir medeniyete mensubuz. Bu sebeple eğitim-öğretimi savunmadan daha güçlü görürüz. Hepimiz bu sıralardan geçtik. Önce öğrenci olduk. Sonra veli olduk. Ben de aynı sıralardan geçtim. Eğitim denince de aklımıza gelen ilk yer okullardır. Okullar gelişmeye, ilerlemeye açılan kapılarımız. Geleceğe açılan pencerelerimiz. Okullarımız aynı zamanda irfan ocaklarımız. Kültürümüzün öğretilip yaygınlaştırıldığı, medeniyetimizi güçlendirecek gençlerimizin yetiştirildiği yuvalarımız. Hayatımızı idame ettirdiğimiz evlerimize nasıl gözümüz gibi bakıyorsak, okullarımıza da aynı özeni göstermeliyiz. Eğitim-öğretim konusu hiçbir zaman ihmal edilmeye, ertelenmeye gelmez. Çünkü nesiller arasındaki bilgi, tecrübe, kültür aktarımı eğitim ve öğretim ile mümkündür. Dünyada bizden daha ileri olan ülkeler, öncelikle ilköğretimde başarılı oldular. Sabır ve sebat isteyen bir mesleği büyük bir gayret ve fedakârlıkla ifa eden sevgili öğretmenlerimizin bu yıl da önceki yıllardaki duyarlılıklarıyla evlatlarımızı eğiteceklerinden şüphe etmiyorum. Eğitimin yaşı var, fakat öğrenmenin yaşı yok. Öğrenmek, beşikten mezara kadar giden bir süreç. Üstelik günümüzde insanın sürekli kendini güncellemesini gerektiren bir süreç. Bu noktada bizim de anaokulundan başlamak üzere çocuklarımızı nitelikli şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Eskiden eğitimden anlaşılan okuma-yazma öğrenmekti. Artık okur-yazar olmak yeterli değil. Çocuklarımızın topluma faydalı, gelişmeye açık bir kişiler olarak yetişmeleri gerekiyor. Bu noktada ilköğretim son derece önemli. Çocuklarımıza iyi insan, kendine ve çevresine faydalı insan olmayı öğretecek kıymetli öğretmenlerimize ilköğretim aşamasında büyük görev düşüyor. Ailelerimizin de öğretmenlerimize destek olacaklarını düşünüyorum. Yerel yönetimler olarak bizim de üstümüze düşen sorumluluklar olacaktır. Biz belediye olarak her zaman okullarımızın, öğretmenlerimizin yanındayız. Üstümüze düşen vazife ne ise sonuna kadar yaparız. Çünkü okullarda okuyanlar bizim çocuklarımız. Okullarımızın kısıtlı imkânlarla öğretim hizmeti vermeye çalıştığını biliyoruz. Velilerimizin de eğitim sürecine pozitif katkıda bulunmalarını tavsiye ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütün öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Vali Varol, Garnizon Komutan Vekili Akpınar, Belediye Başkanı Sarı ve beraberindekiler yeni eğitim-öğretim yılı öğretmenlerle bir toplantı gerçekleştirdiler.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.