“BASIN ÇALIŞANLARININ GÜNÜ KUTLU OLSUN” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

23 Nisan 2024 - 23:30

“BASIN ÇALIŞANLARININ GÜNÜ KUTLU OLSUN”

“BASIN ÇALIŞANLARININ GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Son Güncelleme :

11 Ocak 2020 - 9:24

163 views

CHP Amasya İl Başkanı Reşat KARAGÖZ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile bir açıklama yaptı.
Karagöz yayınladığı mesajda;”Bizleri görünür kılan ve halka yeniden sunan sizlerin siyasetin vazgeçilmezleri olduğunu biliyoruz. Halka doğru ve zamanında tarafsız ve nitelikli bilgi ulaştırma görev ve sorumluluğun da ne kadar kıymetli olduğunun da farkındayız. Az gelişmiş ülkelerde basın her zaman iktidarın hedefindedir. Sermaye sahipleri iktidarla birlikte basın üzerinde baskı kurma eğilimindedir. Buna karşılık tarafsız haber yapabilmek ve özgürce yayınlayabilmenin de gazeteciliğin en temel hakkıdır olduğu muhakkaktır.
Bugün ülkemizde gelinen noktada; basına karşı giderek artan sansür ve baskı, tekelleşmenin basın emekçilerini ezdiği, yasal güvencelerden yoksun, adaletsiz ücret politikalarının uygulandığı ortamda bu günü buruk kutluyoruz.
Türkiye basın özgürlükleri alanında iktidar karşıtı basın “makul şüphe” ile gözaltına alınıp sindirilmeye çalışılmaktadır. Yıllarca asılsız davalarla gazeteciler hapislere atılmış özgür basın susturulmaya çalışılmıştır. Halen de basın üzerindeki baskılar devam etmektedir.
Her şeye rağmen bizim adeta mesai arkadaşımız olan, gecesini gündüze katan, bu koşullar içerisinde görevlerini yapmaya çalışan emekçi arkadaşlarımın basın çalışanları gününü bir kez daha kutluyorum. Basın özgürlüğü halkın özgürlüğünden daha önde gelir. Basının özgür olmadığı bir ülkede halkların özgürlüğünden söz edilemez.
Roosevelt’in dediği gibi. “Basın hürriyeti kalkarsa, vicdan, eğitim, konuşma hürriyeti de kalkar”dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.