Anaokulu öğrencileri trafik kurallarını eğlenerek, uygulamalı öğreniyorlar. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:55

Anaokulu öğrencileri trafik kurallarını eğlenerek, uygulamalı öğreniyorlar.

Anaokulu öğrencileri trafik kurallarını eğlenerek, uygulamalı öğreniyorlar.
Son Güncelleme :

11 Ekim 2021 - 10:25

162 views

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde oluşturulan trafik eğitim parkında anaokulu öğrencileri trafik kurallarını eğlenerek, uygulamalı öğreniyorlar.

5 yaşındaki miniklere trafik eğitim parkına girerken yelek ve şapkalar giydiriliyor. Miniklere trafik kuralları küçük yaşlarda öğretilerek ileri ki zamanlarda yaşanması muhtemel trafik kazalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Zübeyde Hanım anaokulu öğrencileri hep bir ağızdan “trafik hayattır” demeyi de ihmal etmiyor. Minik öğrencilere önce trafik eğitim parkının içinde bulunan eğitim istasyonunda sinevizyon eşliğinde basit trafik kuralları öğretiliyor.

Park bahçesinde Trafik Polisleri tarafından 5 yaşındaki öğrencilere kırmızı, sarı ve yeşil ışığın ne işe yaradığı oyun eşliğinde uygulamalı olarak öğretiliyor. Öğrencilere üst geçitten nasıl geçileceği, ne taraftan çıkılacağı gibi basit kurallar da bu eğitimlerde gösteriliyor.

24 Anaokulu öğrencisine akülü araçlarla trafik kuralları da trafik polisleri eşliğinde uygulamalı gösteriliyor.

Unutamayacakları bir deneyim yaşayarak trafik kurallarını öğrenen miniklerden 5 yaşındaki Ali Rüzgar Solukoğlu, “Polis amcalar bize trafik kurallarını öğretecek.” Dedi.

Bir diğer anaokulu öğrencisi Mehmet Giray Kırca, “Polis amcalar bize eğitim verdi, teşekkür ederiz.” Dedi.

Zübeyde Hanım Anaokulu Rehber Öğretmeni Halime Aydın, “Çocuklarımız trafik kurallarını, üst geçitten nasıl geçeceklerini deneyimlediler. Eğlendiler, ikramlarla da keyif aldılar. Çocuklarımız burada motosiklete bindiler, çok eğlendiler. Polislerle birlikte olmanın keyfini çıkardılar. Bence en büyük kazanımlarından biri hem öğrenme, hem eğlenme boyutuydu, 5 yaş çocuklarımızdı. Eminim bunlar onların hayatında çok önemli bir yer kazanacak.” Diye konuştu.

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü trafik eğitim parkında anaokulu, ilkokul, orta okul ve lise öğrencileri olmak üzere toplamda 4 bin çocuğa trafik eğitimi vermeyi hedefliyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.