AMASYA’YA KAN BAĞIŞ MERKEZİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 12:38

AMASYA’YA KAN BAĞIŞ MERKEZİ

AMASYA’YA KAN BAĞIŞ MERKEZİ
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2020 - 10:49

247 views

Türk Kızılay tarafından ilimize Kan Bağış Merkezi kazandırılıyor.
Vali Dr. Osman Varol, inşa edilen Amasya Kan Bağış Merkezi binasında incelemede bulunarak son aşamaya gelen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Koronavirüs salgını ve Ramazan ayı ile birlikte kan ile kök hücre bağışlarının düştüğünü, bu durumun stokların azalmasına neden olması dolayısıyla ilimizde gerçekleştirilen kan bağışı kabul faaliyetine halkımızın yoğun katılım göstermesinden memnuniyet duyduğunu belirten Vali Varol, Amasya Kan Bağış Merkezi’nin faaliyetlerine başlamasıyla düzenli kan bağışı sayısının artacağını ifade etti.
Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu ve dünyada her gün her saniye bir insanın yaşamak için kan nakline ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Vali Varol, “Kan, tek kaynağı insan olan ve başka hiç bir yolla üretilemeyen biyolojik bir maddedir. Bütün dünyada güvenli kan ve kan bileşenleri ancak düzenli, gönüllü ve karşılık beklemeyen kan bağışçıları aracılığıyla sağlanmaktadır. Türk Kızılayı’na yapılan bağışlarla ülkemizdeki hastaların güvenli kan ve kan bileşenlerine ihtiyaç duydukları anda ve miktarda ulaşabilmeleri sağlanarak birçok yaşam kurtarılmaktadır” ifadelerini kullandı.
İncelemede, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz ile Kızılay Amasya Şubesi Başkanı Mahmut Albayrak da yer aldı

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.