AMASYA’DA İLK CUMA NAMAZI KILINDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 16:42

AMASYA’DA İLK CUMA NAMAZI KILINDI

AMASYA’DA İLK CUMA NAMAZI KILINDI
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2020 - 10:45

214 views

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan bu yana kapalı olan camilerimizin belirli kurallar çerçevesinde tekrar ibadete açılmasının ardından ilimizdeki ilk Cuma namazı, camilerimizin avluları ile belirlenen diğer alanlarda sosyal mesafe kuralına uyulmasıyla yoğun katılımla kılındı.

İbadetlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri amacıyla görevlilerimizce ateş ölçümleri yapılan vatandaşlarımız için koruyucu maske ve dezenfektan temini sağlandı.

Sultan II. Bayezid Camii avlusunda vatandaşlarımızla bir araya gelen Amasya Valisi Dr. Osman Varol, halkımızdan halen devam eden virüs riskine karşı tedbirlere riayet edilmesini istedi.

Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve Cuma namazları kılınacak. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için cami ve mescitler açık tutulacak. Öncelik cami bahçesi ve avlusu, açık alanlar olmak üzere mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazları cami içinde kılınabilecek.

Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi bez maske kullanması zorunlu olacak. Maskesi olmayan kişilerin cemaatle namaz kılmasına müsaade edilmeyecek. Cami ve mescit içinde bireysel namaz kılacakların da maske takması zorunlu olacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.