AMASYA’DA CURLİNG PİSTİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

23 Nisan 2024 - 20:11

AMASYA’DA CURLİNG PİSTİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

AMASYA’DA CURLİNG PİSTİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Son Güncelleme :

25 Haziran 2018 - 9:20

373 views

TÜRKİYE’de Erzurum ve Trabzon’da bulunan ve 3’üncüsünün Amasya’da açılması için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihalesi tamamlanan ve yüklenici firma tarafından çalışmalarına başlanılan Curling pistinin 2 ayda bitirilmesi hedefleniyor.

Türkiye Genelinde Erzurum ve Trabzon illerinde bulunan ve Amasya’da 3’üncüsünün yapılması için ihalesi tamamlanarak yüklenici firma tarafından çalışmalarına başlanılan Curling pistinin 2 ayda bitirilmesi planlanıyor. Yapımı tamamlandıktan sonra Yeni Amasya Spor Salonu’nun alt katında hizmet verecek.

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, Körling (Curling) pistinin 3’üncüsünü Amasya’ya yapılması için çalışma başlattıklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti;

“Erzurum ve Trabzon illerinde bulunan ve Amasya’mızda da 3’üncüsünü yapmayı planladığımız ve ihalesini bitirerek, yüklenici firma tarafından çalışmalarına başlanılan Curling pistimizi 2 ay gibi kısa bir süre de tamamlayıp, sporcularımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Amacımız çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın farklı spor branşlarıyla tanışmalarını sağlamak ve önümüzdeki senelerde ilimizden sporcu yetiştirerek, şampiyonalara göndererek, başarı elde etmelerini sağlamak, bunun içinde İl Müdürlüğümüz olarak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Körling (Curling), 42 metre boyu, 4,3 metre eni olan buzdan bir pist (rink) üzerinde oynanan bir olimpik takım oyunudur. Buz üzerine disk şeklinde iç içe çizilmiş üç halka hedefi, evi oluşturur. Pistin iki ucunda olan 3,66 metre çapındaki evin; oyun hattı, hogdan uzaklığı 6,4 m, birbirlerinde uzaklığı 34,7 metredir. Puan, ev’in merkezine karşı takımdan daha yakına taş atarak kazanılır. Hassaslık seviyesi ve kazanmak için ortaya konan stratejik düşüncenin karmaşık yapısı sayesinde curling “buz üzerinde satranç” olarak değerlendirilir.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.