EĞİTİM ŞEHR-İ AMASYA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:25

EĞİTİM ŞEHR-İ AMASYA

EĞİTİM ŞEHR-İ AMASYA
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2019 - 17:03

412 views

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce “Eğitim Şehr-i Amasya” konsepti dâhilinde hazırlanan ve okumayı kültür haline getirmeyi hedefleyen “Vizyon 2023 Okumadan Gerçekleştirmek Güç” projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nce okumayı kültür hâline getirmek amacıyla hazırlanan “Vizyon 2023 Okumadan Gerçekleştirmek Güç” projesinin tanıtım toplantısı Vali Dr. Osman Varol, Amasya İl Millî Eğitim Müdür Vekili Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, ilçe millî eğitim müdürleri, okul müdürleri ile projenin pilot uygulamasında görev alan öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdür Vekili Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, öğrencilerimize kitap okuma kültürünün yaratıcı okuma etkinlikleri yoluyla kazandırılması, öğrencilerimize okuma kültürü kazandırmanın yanı sıra ilimizin PISA, TIMMS, YGS vb. ulusal ve uluslararası sınavlardaki eğitim başarısını olumlu desteklemek amaçları doğrultusunda hazırlanan “Vizyon 2023 Okumadan Gerçekleştirmek Güç” projesinin kapsamı ve uygulamaları hakkında güncel istatistiki veriler üzerinden katılımcıları bilgilendirdi. Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 15 devlet, 1 özel okulda toplam 20 sınıfta 432 öğrenci ile gerçekleştirilen projenin pilot uygulamaları hakkında bilgi veren İl Millî Eğitim Müdür Vekili Kösterelioğlu, proje kapsamında verdiği desteklerden ötürü Vali Dr. Osman Varol’a teşekkür etti.
Vali Dr. Osman Varol yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
“Öğretmen arkadaşlarımızla bir araya geldiğimiz her fırsatta hep söylediğim bir şey var; eğitim insandan insana bir süreç olduğu için, teknik olanaklarınızı, çalışmalarınızı, ne kadar yoğunlaştırırsanız yoğunlaştırın iş sonunda öğretmenin emeğine, gayretine, çalışmasına ve arzusuna dayalı. Çok iyi bir öğretmen kadrosuna sahibiz; yapmamız gereken bu öğretmenlerimizin potansiyelini harekete geçirecek bazı kanallar oluşturmak. Bu kanallar vasıtasıyla onları bilgi ve becerilerini, coşkularını evlatlarımıza aktarmak diye düşünüyorum.
Burada, bu projede ciddi anlamda sıkıntı yaşadığımız okuma üzerinde çalıştı arkadaşlarımız. Bu konuda bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Yeni neslimizde okuma alışkanlığı giderek artsa da, bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz. Bu anlamda da çocuklarımızın okumayı sevebileceği ve farklı bir bakış açısıyla okuduğundan farklı şeyler anlayıp onları hayatta kullanılabilecek kavramlar haline getirebileceği, gerçek anlamda okuduğundan istifade edebileceği bir yöntem belirlemek üzere yola çıkılmış.
Burada gösterilen demoda gördük ki gerçekten çok başarılı olunmuş. Ben çalışan ve emek veren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Tabii ki bu şu anda model, pilot bir çalışma. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki yıl bu çok geniş kitlelere, çok sayıda öğretmenimize ve öğrencimize ulaşacak. Burada okunan kitaplarla ilgili havuzumuz daha da genişleyecek. Yapılan çalışmalar, etkinlikler belki yıl boyuna yayılacak. Farkındalık daha da artacak. Ama ilk etapta bu pilot çalışmanın başarısı çok önemliydi. Burada görüyoruz ki bu çalışma başarılı olmuş. Ben tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.
Burada öğretmenimizin bize sunduğu çalışmadan şunu çıkarıyoruz ki ne olursa olsun öğretmenlerimizin gönlünü ortaya koyması gerekiyor. Bizim de görevimiz öğretmenlerimizi bu noktaya getirmek için, motive etmek için onlara her türlü olanağı sağlamak olacaktır. Bugüne kadar bunun için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bundan sonra da her zaman yanınızda olup sizlerle birlikte olup çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için yapacağınız her türlü çalışmaya tüm desteğimizi vereceğimizi ben burada tekrar beyan ediyorum.”
Konuşmaların ardından yaratıcı okuma etkinlikleri kapsamında pilot okul olan Uygur İlkokulu 2/A sınıfı öğretmeni Seyhan Ferahoğlu ve öğrencileri tarafından yaratıcı kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Proje tanıtım toplantısı Vali Dr. Osman Varol’un proje ekibi ve pilot uygulamada görev alan öğretmenleri tebrik etmesi ve hediyelerini vermesi ile sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.