TARIMDA GELİŞME ADINA… - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:11

TARIMDA GELİŞME ADINA…

TARIMDA GELİŞME ADINA…
Son Güncelleme :

19 Nisan 2019 - 12:01

439 views

Orta Karadeniz İşbirliği Platformu (OKİP) çerçevesinde makine imalatı, yazılım ve sağlık sektörlerinde iş birliğini derinleştirmek, savunma sanayinin tedarik süreçlerini tanıtmak ve değişik sektörlerden yeni üyeler kazanmak amacıyla toplantı düzenlendi.
Toplantıya Vali Dr. Osman Varol, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Merzifon TSO Başkanı Dursun Dağdelen, işadamları ve ilgili kamu görevlileri katılım sağladı.
Vali Varol yaptığı konuşmada; “Ülkemizde gerçekleştirmeye çalıştığımız üretim atağını verimli bir şekilde gerçekleştirebilmek için iletişim çok önemli. Kalkınma ajansımız bu konuda çok önemli faaliyetler yürütmekte. Gerçekleştirilen bu toplantılarla birçok paydaş bir araya gelerek güzel sonuçlar ortaya çıkarıyor. Bu toplantının sonucunda da çok önemli sonuçlar çıkacağına inanıyorum.
Amasya 4 adet sanayi bölgesiyle çok önemli, küresel ölçekte firmalara ev sahipliği yapıyor. Kendi alanlarında “know how”a sahip firmalarımız var. Bu toplantının tekrar hayırlı sonuçlar çıkarmasını diliyorum. Amasya’mıza hoş geldiniz.” ifadelerine yer verdi.
Toplantıya HAVELSAN’dan İş Ekosistemi Müdürü Yavuz Ekinci ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Sanayileşme Daire Başkanlığından Şube Müdürü Hüseyin Kılıç katılım sağlamış olup, kurumlarının tedarik süreçlerine ilişkin bilgi sunmuşlardır. Bu çerçevede söz konusu kurumlar OKİP temsilcisi Abdurrahman Karataş ile savunma sanayinin ithal ettiği ve yerlileştirmek istediği ürün listelerini paylaşmıştır. Platform üyeleri bu bilgilere de erişim sağlayabilecektir. Bölge illerinden yaklaşık 40 işletme toplantıya katılım sağlamıştır. Platformun çalışmalarına devam etmesi ve 4. toplantısını Tokat’ta yapması planlanmaktadır.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN