ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KANSER HASTALIĞI FARKINDALIK KONFERANSI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 10:40

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KANSER HASTALIĞI FARKINDALIK KONFERANSI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KANSER HASTALIĞI FARKINDALIK KONFERANSI
Son Güncelleme :

05 Nisan 2019 - 17:56

247 views

1 – 7 Nisan Kanser Haftası vesilesiyle Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlık Konferans Salonunda farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek amacıyla Öğrencilere yönelik konferans düzenlendi.

Konferansa Prof. Dr. Keziban ORBAY, Prof. Dr. Arzu CANSARAN, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Erman ZENGİN, Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Özgür DALKIRAN, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Yusuf SARI Sağlık yöneticileri ve öğrencileri katıldılar.

Açılış konuşması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra kanserle ilgili KETEM de çalışmalarımızdan oluşan fotoğraflardan hazırlanan video sunumu yapıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Öğr. Üyesi Volkan TAŞOVA ve Diyetisyen Saliha IŞIK tarafından Kanser ve kanserle beslenme arasındaki ilişki hakkında bilgiler verilerek , kanser belirtilerinin neler olduğu, nasıl teşhis edildiği, erken teşhisin önemi, teknolojinin ilerlemesi ve yapılan araştırmalar neticesinde uygulanan güncel tedavi yöntemleri gibi birçok konuda aydınlatıcı bilgiler sundular.

Konferans sonunda çiçek takdiminden sonra, yapılan çekilişle 2 öğrencimize bisiklet hediye edilerek konferansımız bitirildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.