FİDANLAR AĞACA, AĞAÇLAR ORMANA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:13

FİDANLAR AĞACA, AĞAÇLAR ORMANA

FİDANLAR AĞACA, AĞAÇLAR ORMANA
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2019 - 15:18

453 views

Amasya Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu Amasya Yenidoğan ormanında yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.
Amasya Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte; Üniversitelerimizde eğitim ve öğretim gören, ülkemizin aydınlık ve lokomotif gücü olacak öğrencilerimizde, sağlıklı ormanların oluşması ve korunması için bilinç oluşturarak bu bilincin toplumun her kesimine aktarılmasının sağlanması hedeflenmektedir.
Fidan dikim etkinliği öncesinde; Ormanların temiz su kaynakları, toprak kaybı ve erozyonu önlediği, insanlar için terapi noktaları oluşturduğu, sağlık sektörüne tıbbi malzeme konusunda kaynaklık ettiği, toplum ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gereken ham maddeyi sağladığı ve milyonlarca canlı ve bitki türüne yaşam alanı oluşturduğuna vurgu yapılarak ekosistemin devam etmesi için olmazsa olmaz olduğu belirtildi.
Ardından teknik personel tarafından fidanların dikiminin nasıl yapılması gerektiği anlatıldı.
Ülkenin değişik bölge ve illerinden gelerek tarihi ve doğasıyla kadim şehir olan Amasya’da eğitim ve öğretim gören öğrenciler, bu kadim şehrin yeşiline katkı sağlamak için karaçam, badem ve servi türlerinden oluşan yüzlerce fidanı toprakla buluşturdular.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.