“HDP HARİÇ TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:18

“HDP HARİÇ TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM”

“HDP HARİÇ TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Son Güncelleme :

12 Nisan 2019 - 11:10

483 views

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde MHP Merzifon Belediye Başkan Adayı olan Hüseyin Saka yaptığı basın toplantısında, İlçe Başkanlığı görevine tekrar döndüğünü, bundan sonraki süreçte de Merzifon için yapılacak her işte taşın altına elini değil gövdesini koymaya hazır olduğunu ifade etti.
Parti binasında basın mensupları ile bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Saka, konuşmasına Belediye Başkanlığına tekrar seçilen Alp Kargı ve diğer adayları tebrik ederek başlayarak, “Türkiye genelinde seçilen HDP hariç dün Belediye Başkanlarına görevlerinde başarılar diliyorum. Halkımız tercihini kullanıp kararını verdiler. Beş yıllığına kendilerini yönetecek şehrül eminlerini seçtiler. Merzifon’da da Belediye Başkanlığına tekrar seçilen Alp Kargı’yı tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Diğer aday arkadaşlarımıza da bugüne kadar göstermiş oldukları ortamı germeden, insanları ötekileştirmeden, siyaseti çirkefleştirmeden yürüttükleri seçim kampanyalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Adaylığının açıklanmasının ardından 130 gün boyunca yürüttüğü seçim propagandasında kapı kapı dolaştıklarını da belirten MHP Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Saka, “Milliyetçi Hareket Partisi Amasya, Göynücek ve Hamamözü’nde zafer kazandı. Diğer ilçelerde de ne yazık ki kaybettik. Merzifon’da 1 Aralık 2018 tarihinde Genel Başkanımızın emirleriyle Milliyetçi Hareket Partisi’nin Belediye Başkan adayı oldum. O günden itibaren 130 gün boyunca kapı kapı Merzifon’u dolaştık.
Demek ki biz kendimizi ve projelerimizi iyi anlatamamışız. Diğer arkadaşlar bizden daha iyi anlatmışlar ki kazandılar. Hatayı kendimizde arıyoruz. Kimseye suç bulmayacağız. Kendi içimizde bunun muhasebesini yapacağız” dedi.
Halkın 31 Mart günü vermiş olduğu kararlara saygılı olduklarının bir kez daha altını çizen Saka, “Seçimler kazanılır, kaybedilir. Baktığımızda halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin tekrar devam etmesini istedi. Biz halkımızın vermiş olduğu kararlara saygılıyız ve sağ duyusuna güveniyoruz. Bizlere kendimizi toparlama uyarısı verirken, Cumhuriyet Halk Partisi adayı Alp Kargı’ya da seni bir daha deneyelim dedi” belirtti.
MHP Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Saka, açıklamasının devamında; “Herkes burada kendi iç muhasebesini yapacak. Mutlaka burada kendi içerisinde bir değişim yapılacak, yeniden nasıl şaha kalkmanın hesaplarını yapacak. Bizde muhasebemizi kendi içerimizde yapıp yolumuza yarın seçim olacakmış gibi devam edeceğiz.
Millete sevda, hizmet yolunda görev alan Belediye, İl Genel Meclisi üyeliklerine seçilen tüm arkadaşlarımıza işlerinde kolaylıklar diliyorum. Belediye Başkanı seçilen kardeşimize işlerinde kolaylıklar diliyorum. Düne kadar Belediye Başkan adayı idim, bugünde Milliyetçi Hareket Partisi Merzifon İlçe Başkanı olarak tekrar Merzifon için yapılacak her işte siyasi parti gözetmeksizin elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyacağımızı bilmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.