100. YIL DART TURNUVASI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:25

100. YIL DART TURNUVASI

100. YIL DART TURNUVASI
Son Güncelleme :

14 Mayıs 2019 - 16:51

487 views

Amasya Kapalı Spor Salonunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası ve Milli Mücadelenin 100. yılı etkinlikleri kapsamında erkeklerden 30 ve kadınlardan 10 kişi olmak üzere 40 sporcu katılımıyla kategorilerinde Milli Mücadelenin 100. yılı Dart turnuvası düzenlendi.
Türkiye Bocce, Bowling, Dart Federasyonu Amasya İl Temsilcisi Emrah Çelebi: “19 Mayıs Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik Haftası ve Milli Mücadelenin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Amasya’da Ferdi Erkekler ve Kadınlar Dart Turnuvası düzenliyoruz. Bu turnuvaya toplamda 40 sporcumuz başvurdu ve bugün itibariyle turnuvamız başladı. Toplamda 82 maç oynanmasını böylece milli mücadelenin 100. yılında da erkekler ve kadınlarda dereceye giren sporcularımızı görmüş olacağız. Dart ile ilgili hedefimiz öncelikle bütün okullara yayarak, geliştirmeyi tanıtmayı hedefliyoruz. Nitekim bunun meyvelerini de bu sene almaya başladık. Okul sporlarında geçen sene katılım oranı ile bu sene katılım oranı arasında yüzde 100’e yakın bir farkımız var. Amasya’da dart güzel bir yolda ilerliyor. Antrenörlük kursları açarak, hakemlik kursları açarak ve beden eğitimi öğretmenlerimizin dart kursları açarak, bu sporu yaygınlaştırmayı ve bu tür turnuvalar düzenleyerek dart sporunu geliştirmeyi, ayrıca bu yetiştirmiş olduğumuz sporculardan da milli takıma sporcu göndermek en öncelikli hedeflerimiz arasında” diye konuştu.
Oynanan 82 karşılaşma sonucunda Erkeklerde Yüksel Baki Yumak birinci olurken, Kadınlarda Derya Polat turnuvanın şampiyonu oldu.
Erkeklerde Turnuvanın Şampiyonu olan Yüksel Baki Yumak: “Yaklaşık 2 yıldır dart oyuncusuyum. Uzun zamandır gençlerde Amasya’da turnuva yapılmıyordu, bu gayet güzel bir turnuva oldu. Benim hedefim milli sporcu olmak. Bu yolda iyi ilerliyorum şu anda, inşallah hedefime de ulaşırım” diye belirtti.
Erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da kıyasıya bir mücadele vardı. Kadınlarda turnuva şampiyonu olan Derya Polat, dart turnuvalarının daha sık olmasını söyleyerek: “bence olmalı çok güzel bir oyun, bende 3 yıldır oynuyorum. Herkese tavsiye ederim güzel bir oyun. Aslında hiçbir hedefim yoktu ama kazandıktan sonra bir hedefim olacak. Çünkü çok güzel bir oyun herkese tavsiye ederim” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.