AŞÇILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ AVRUPA STAJINI TAMAMLADI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:11

AŞÇILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ AVRUPA STAJINI TAMAMLADI

AŞÇILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ AVRUPA STAJINI TAMAMLADI
Son Güncelleme :

08 Nisan 2019 - 11:26

557 views

2018 Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen İlduş Hatun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu 2018-1-TR01-KA102-052525 numaralı “Ülkemiz ve Avrupa Sokak Yemek Kültürlerinin Karşılaştırılması Ve Ortak Lezzetlerin Keşfi” projesi kapsamında 17 Mart – 30 Mart 2019 tarihleri arasında okulumuz Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanından seçilen 10 öğrenci ve 1 öğretmen sokak yemek kültürleri ile ilgili Çekya’da, 10 öğrenci 1 öğretmen Avusturya’da mesleki staj faaliyetlerini başarı ile tamamlamışlardır.
Hareketlilik sürecinde iki farklı ülkede alanlarıyla ilgili mesleki çalışmaları yerinde gözlemleme ve uygulayabilme fırsatı bulmaları; kültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerini güçlendirerek, şehrimizdeki işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikli bireyler haline gelmelerini sağlamıştır. Edindikleri bilgi ve becerileri Europass sertifikası alarak belgelendirmişlerdir.
Projemizin yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında katılımcılarımız kazandıkları mesleki deneyimlerini ve kültürel birikimlerini tüm paydaşlarına aktarmaya başlamışlardır. Avrupa’da okulumuzu, şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden öğretmen ve öğrencilerimizi gösterdikleri emek, gayret, başarı, birlik ve beraberlikten dolayı tebrik ediyoruz.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.