TAÇ MERASİMİYLE HAFIZ OLDULAR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:16

TAÇ MERASİMİYLE HAFIZ OLDULAR

TAÇ MERASİMİYLE HAFIZ OLDULAR
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2019 - 12:52

639 views

Amasya İl Müftülüğü tarafından Helvacı ve Ziyaret kasabası Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 67 öğrencinin hafız unvanı aldı.
Bayanlara yönelik “Hafızlık Cemiyeti” programı düzenlendi. Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Kadro Terfi ve Daire Başkanı Ayten Koç, Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, İl Müftü Yardımcısı Emine Uysal, Protokol eşleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
Programda selamlama konuşması yapan Müftü Keşvelioğlu, ilk hafızın Peygamber Efendimiz (s.a.v.), sonrasında ise vahiy kâtipleri olduğunu söyleyerek o günden itibaren Kur’ân’ı ezberleyerek zihinlerinde muhafaza edenlerin Allah katındaki değerini ifade etti. Keşvelioğlu “Hafızların Kur’ân-ı Kerim’i zihinlerinde hıfzettikleri gibi Kur’ân’ın hayatlarında da muhafız olması” konuşmasını duayla bitirdi. Ardından Daire Başkanı Ayten Koç; ‘Sizin en hayırlınız Kur’ân’ı öğrenen ve öğretendir.’ hadisi ve Allah’ın ayetlerini öğrenerek uygulamanın önemini ifade eden diğer hadislerle hafızların ‘canlı Kur’ân’ addedildiğine değindi. Konuşmaların ardından Hafız olan öğrencilere diplomaları ve hazırlanan hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. İlahi, salavat ve tekbirlerin yer aldığı Hafızlık Taç Giyme Merasiminde okunan aşr-ı şeriflerin ardından İl Müftü Yardımcısı Emine Uysal’ın Hafız öğrenciler için yaptığı duasıyla program bitirildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.