AMASYA HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KATKILARIYLA 8 MART KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL DEFİLE DÜZENLENDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:16

AMASYA HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KATKILARIYLA 8 MART KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL DEFİLE DÜZENLENDİ

AMASYA HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KATKILARIYLA 8 MART KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL DEFİLE DÜZENLENDİ
Son Güncelleme :

12 Mart 2018 - 9:53

323 views
Kadınlar Günü etkinliği olarak düzenlenen defileye Valimizin eşi Funda VAROL Hanımefendi’nin yanı sıra Tugay Komutanı’nın eşi Afife UĞUR, Belediye Başkanı’nın eşi Hilal ÖZDEMİR, Amasya Üniversitesi Rektörü’nün eşi Prof. Dr. Keziban ORBAY, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema KENDİRCİ UĞURMAN, Pendik Şubesi Temsilcisi Özen ÖZTANYEL ile birlikte Amasya Şubesi Temsilcisi Hale ERTOPÇU ve ilimizin kadınları katıldılar.
Defilede Türk kültür, gelenek ve göreneklerine göre Anadolu’da ve özellikle Amasya’mızda Osmanlı döneminden bu yana kadınlarımızın giydiği kıyafetler sergilendi. Bunun yanında özümüzden kopmadan günümüze uyarlanan modern kıyafetlerinde tanıtımı yapıldı.
Defilenin sonunda Hanımefendi, ziyaretlerinden ve ilimize sundukları katkılarından dolayı Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema KENDİRCİ UĞURMAN’a 2000 yıllık Amasya Mozaiği’nin resmedildiği tabağı hediye etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.