amasya da karakucak güreşleri nefes kesecek - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 06:50

amasya da karakucak güreşleri nefes kesecek

amasya da karakucak güreşleri nefes kesecek
Son Güncelleme :

29 Haziran 2018 - 9:29

484 views

   AMASYA Belediyesi tarafından her yıl 12 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Kırkpınar’ın önemli isimlerinin yanı sıra Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçilerin katılacağı Karakucak güreşleri bu yılda nefes kesecek.

12 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük Karakucak Güreşleri 30 Haziran 2018 Cumartesi günü 12Haziran Şehir stadyumunda gerçekleştirilecek. Amasya Belediyesi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya’ya gelişi ve Amasya Tamimi’nin yayımlanmasının 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla 12 Haziran Şehir Stadyumu’nda yapılacak karakucak güreşlerine 550 civarın güreşçinin katılması bekleniyor. Kırk pınar başpehlivanları, Avrupa, Dünya şampiyonalarında derece yapmış güreşçilerin katılacağı organizasyona tüm vatandaşlar davetlidir.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Belediyemiz olarak her yıl geleneksel 12 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz karakucak güreşlerimiz 30 Haziran Cumartesi günü şehir stadyumumuzda gerçekleştireceğiz. Tüm Güreşsever vatandaşlarımızı bu önemli organizasyonumuza bekliyoruz” dedi.

Karakucak ve yağlı güreş yapan popüler güreşçilerin organizasyona katılacağını belirten Başkan Özdemir, “Bu yıl da organizasyonumuz coşkulu bir şekilde gerçekleşecek. Yağlı güreşte Kırkpınar neyse karakucakta da Amasya’da odur. Anadolu’nun şu andaki en büyük karakucak organizasyonu ilimizde düzenliyoruz” diye konuştu.

Karakucak güreşlerine davet edilenler arasında şu isimler yer alıyor;  2014 Kırkpınar şampiyonu Fatih Atlı, Kırkpınar Başpehlivanı ve Dünya Şampiyonu Ali Rıza Kaya, Kırkpınar Başpehlivanı ve Dünya Şampiyonu Sermet Bulut, Kırkpınar Başpehlivanı ve Dünya Şampiyonu Savaş Yıldırım, Kırkpınar Başpehlivanı ve Dünya Şampiyonu Nuri Zengin’in yanı sıra Kırkpınar, Avrupa ve Dünya’da önemli başarılara imza atan güreşçiler katılacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.