AMASYA’YA BEŞ YILDIZLI OTEL - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:42

AMASYA’YA BEŞ YILDIZLI OTEL

AMASYA’YA BEŞ YILDIZLI OTEL
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2019 - 10:26

496 views

Başkan Sarı; Amasya’mıza yapacağımız 5 yıldızlı otelin yıllık kazancı 300 milyon lira
Belediye Başkanımız Mehmet Sarı, “Amasya’mıza yapacağımız 5 yıldızlı otelin yıllık kazancı 300 milyon lirayı buluyor. Aylık ortalama kazanç ise 15-16 milyon civarında olacak” dedi.
Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde OKA ve Turizm ajansının katkılarıyla düzenlenen yemekte şehrin turizmi masaya yatırıldı. Yemeğe Vali Osman Varol, Belediye Başkanımız Mehmet Sarı, OKA İl Koordinatörü Erdin Güden, ATSO Başkanı Murat Kırlangıç, Turizm ve seyahat acenteleri ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı.
Yemekte konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Sarı, şunları söyledi;
“Amasya turizm açısından kültür, spor, dağcılık ve macera turizmine çok uygun bir şehir, bu konuda bizim projelerimiz ve programlarımız bulunuyor. Bununla birlikte Amasya’mıza 5 yıldızlı 600 odalı büyük bir otel projemiz var. Bunu da hızlı bir şekilde ilimize kazandıracağız” dedi. 1 Temmuz itibariyle Amasya-İzmir uçuşlarının başlayacağını belirten Başkan Sarı, “Altyapıları şuan oluşturuluyor. Bizden 3 şoför istendi. Biz şoförlerin isimlerini bildirdik, önümüzdeki ay büyük ihtimalle göreve başlayacaklar. Buradan haftanın 3 günü Amasya-İzmir uçuşları gerçekleştirilecek. Amasyalı hemşerilerime anlatıyorum. Sizler acenteler ve turizmciler olarak iyi bilirsiniz. Yapacağımız otelin şehrimize yıllık sağlayacağı kazanç 300 milyon lirayı buluyor. Aylık ortalama sağlanacak kazanç ise 15-16 milyon civarında olacak. Yerli turizmi tabi ki kabul ediyoruz. Ama asıl başarmamız gereken şehrimize yabancı turistleri getirebilmektir. Bu anlamda biz sizlere destek vermeye hazırız. Sizlerden de desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.
Konuşmasının ardından İzmir’den hediye olarak kendisine getirilen inciri Başkan Sarı misafirlere ikram etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.